Direktor ekipe Groupama–FDJ

Madiot: Novak je odbio je test prije natjecanja, mora biti suspendiran

"Ako antidopinško tijelo radi svoj posao, gospodin Đoković mora biti suspendiran. Odbio je test prije natjecanja, napravio ga je poslije", tvrdi Madiot.
Sport / Ostali sportovi | 27. 11. 2023. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opet je podigao prašinu svojom reakcijom. I opet će se voditi polemike. Zašto je to uradio ili zašto nije? Je li morao na ovaj način?
Sada je predmet rasprave Đokovićev postupak prije četvrtfinalnog meča s britanskim tenisačem Cameronom Norriejem. Problem oko doping testa.

"Imao sam kraću raspravu s ljudima iz antidoping agencije. Nisam vjerovao da su donijeli takvu odluku, za 20 i više godina moje karijere mi se nikad nije desilo da sat i pol prije meča treba da idem na doping kontrolu. Ja imam svoju rutinu, ne treba mi ta distrakcija, da mi uzimaju urin i krv, da razmišljam mogu li u tom trenutku da dam urin", pričao je Novak.

Nakon Novakove izjave neki su odlučili reagirati. Među njima je i bivši francuski biciklist, danas direktor ekipe Groupama–FDJ Marc Madiot. Barem se u biciklizmu zna kako stvari funkcioniraju. Oko dopinga, uzimanja, neuzimanja, kažnjavanja.

"Imamo pravilo kontrole prije i poslije natjecanja. Odbio je test prije natjecanja. Ako antidopinško tijelo radi svoj posao, gospodin Đoković mora biti suspendiran. Odbio je test prije natjecanja, napravio ga je poslije. U biciklizmu se podvrgneš testu, ako odbiješ, test je pozitivan. Ako ste pozitivni, kažnjeni ste. Nemate pravo odbiti testiranje, to je pravilo."

Istaknuo je kako postoji mogućnost da se tijekom meča izbrišu tragovi korištenja dopinga.

"U asortimanu doping proizvoda postoje proizvodi koji se mogu detektirati u vrlo ograničenom vremenu. Ako se ne testirate prije početka natjecanja, vrijeme u kojem se natječete omogućuje vam uklanjanje tragova doping proizvoda. Zbog toga je uvedeno testiranje prije natjecanja. Nerealno je da je samo opomenut. To onda više nije nasumična provjera", zaključio je Madiot.

Kopirati
Drag cursor here to close