Poraz Srbije

Đoković: Tragičar sam, što da radim...

"Jedan udarac je falio da se plasiramo u finale. Ta lopta je bila moja. Tragičar sam, što da radim... Moram preuzeti odgovornost", kazao je Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 25. 11. 2023. u 21:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teniska reprezentacija Italije prošla je u finale Davis Cupa nakon što je u Malagi s ukupnih 2:1 izbacila Srbiju.

Presudio je meč parova u kojem su Jannik Sinner i Lorenzo Sonego sa 6:3 i 6:4 u setovima bili bolji od srpskog dvojca, Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića.

Ranije je Kecmanović pobijedio Lorenza Musettija, a Đoković je protiv Sinnera imao priliku odvesti Srbiju u finale. Ipak, najbolji tenisač svijeta je izgubio, a pritom je propustio i iskoristiti tri meč-lopte, prenosi Index.hr

Đoković je na konferenciji za medije nakon ispadanja od Italije ukratko prokomentirao razloge poraza, a novinare je zanimalo hoće li i iduće godine igrati za Srbiju. 

"Meni je uvijek najveća čast igrati za reprezentaciju, daleko je sljedeća godina, trenutno je vruća glava poslije svega što smo doživjeli. Hvala selektoru i svim igračima što su nas bodrili", započeo je Đoković pa nastavio:

"Svi smo dali maksimum u okviru svojih mogućnosti, svatko u odnosu na svoju ulogu koju je imao. Zaista smo imali fantastičnu atmosferu. Jedan udarac je falio da se plasiramo u finale. Ta lopta je bila moja. Tragičar sam, što da radim... Moram preuzeti odgovornost."

"Znam Jannikove kvalitete, ali mislio sam da će malo pasti u parovima... Nije, održao je ekstremno visok nivo. Imao sam puno šansi u singlu, ali je pronalazio sjajne servise. Neću o tome govoriti, zvučat će kao izgovor. Treba pružiti ruku protivniku i ići dalje. Teška pilula za progutati. Cijele godine sam se pumpao za ovaj tjedan, mislima bio u njemu, pokušao doprinijeti, jesam u prvom meču, ali danas nije bilo suđeno", izjavio je pa zaključio:

"Nemam sada snage pričati o ciljevima i što je bilo, godina je bila sjajna, ali gorak završetak, to je sve što imam reći."

Kopirati
Drag cursor here to close