Prije i poslije meča

Novaka nervirali britanski navijači i doping kontrola

"Za 20 i više godina moje karijere mi se nikad nije desilo da sat i pol prije meča treba da idem na doping kontrolu. Ja imam svoju rutinu, ne treba mi ta distrakcija, da mi uzimaju urin i krv", pričao je Novak.
Sport / Ostali sportovi | 24. 11. 2023. u 01:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U polufinalu završnog turnira Svjetske skupine Davis Cupa igrat će Australia - Finska i Srbija - Italija. Finska je nastavila svoju sjajnu Davis Cup godinu, pa je u Malagi savladala Kanadu, nakon čega je Australija napravila preokret kontra Češke.

Sinner i Sanogo su osvojili drugi bod za Italiju protiv Nizozemske, dok je najmanje neizvjesnosti bilo u meču Srbije i oslabljene Velike Britanije. Kecmanović je savladao Drapera, Đoković Norrieja. Novak je i ovaj put imao duel s navijačima Velike Britanije na tribinama. Posebno na kraju meča.

"Naučite kako da poštujete tenisače, naučite kako da poštujete ljude, začepite i budite tihi. Nećete moći da spavate večeras" poručio im je Novak. Međutim, nije to bio jedni problem Novaka u Malagi. Morao je prije meča uraditi doping kontrolu.

"Ja još nisam uradio kompletnu doping kontrolu, treba da dam krv. Imao sam kraću raspravu s ljudima iz antidoping agencije. Nisam vjerovao da su donijeli takvu odluku, za 20 i više godina moje karijere mi se nikad nije desilo da sat i pol prije meča treba da idem na doping kontrolu. Ja imam svoju rutinu, ne treba mi ta distrakcija, da mi uzimaju urin i krv, da razmišljam mogu li u tom trenutku da dam urin", kaže Novak i dodaje:

"Nelogična situacija i odluka. Rekli su mi da je jedan od važnih razloga te odluke to što bi se kasno završilo, pa da nam daju više vremena za odmor, ali dan je pauze bio… Ljudi iz antidoping agencije ne bi da ostaju dokasno, to je bio drugi razlog“.

Nastavio je Đoković u dahu:

"Podržavam da se testiram ja ili bilo tko – sto puta, nije problem, ali ne pred meč. Kad završim, dođite, testirajte, nisam video nikakav razlog ni logiku, ali to je što je – sad ću da vadim krv, ali nadam se da će da promjene takve odluke. Sramno je to što su uradili. Interesantno je i da je WADA privatna kompanija, trebalo bi da se povede diskusija da li bi trebalo da u okviru teniskog ekosistema imamo svoju agenciju, a ne da se angažira neko sa strane… Vjerojatno će se pogrešno protumačiti, ali ovo je nečuveno, postoje neke granice i razumijevanje, a oni se ponašaju kao da ništa ne razumiju što se ovdje događa, da je sport u pitanju, nego samo "hajde, što ti je to, daš krv, piškiš".

Kopirati
Drag cursor here to close