Velikan vaterpola

VIDEO I Legendarni Španjolac igra svoje 12. Svjetsko prvenstvo

Rođen kao izuzetno talentiran mladić u Brazilu, Rio de Janeiru, Perrone je brzo privukao pažnju vaterpolo svijeta svojom nevjerojatnom vještinom i strašću za sport.
Sport / Ostali sportovi | 08. 02. 2024. u 02:07 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč tome što je neko vrijeme nastupao za brazilsku nacionalnu vrstu, Perrone se vratio Španjolskoj nakon Olimpijskih igara 2016., gdje je ponovno briljirao svojom izvanrednom igrom. Njegova odluka da se vrati i dalje igrati za Španjolsku pokazuje duboku povezanost i predanost zemlji u kojoj je svojevremeno pronašao dom.

Felipe Perrone, sinonim za vrhunski vaterpolo, nastavlja svoj nevjerojatan put u svijetu sporta dok se nalazi na svojem 12. Svjetskom prvenstvu u Dohi. Sa svojih 37 godina, ovaj legendarni igrač, koji trenutno brani boje Španjolske, nastavlja nadmašivati očekivanja i ostavljati neizbrisiv trag u vaterpolo povijesti.

Video: Felipe Perrone 

Rođen kao izuzetno talentiran mladić u Brazilu, Rio de Janeiru, Perrone je brzo privukao pažnju vaterpolo svijeta svojom nevjerojatnom vještinom i strašću za sport. Svoj put do vrha započeo je kao dio brazilskog nacionalnog tima sa samo 15 godina prije nego što je preselio u Španjolsku sa svojim bratom kako bi branio boje Španjolske. Od tada, njegova karijera procvjetala je, a on je postao nezaobilazno ime u svjetskom vaterpolu.

Klupska i reprezentativna karijera

U svojoj bogatoj karijeri, nastupao je u dva navrata za brazilsku i za španjolsku reprezentaciju. Početak karijere mu je obilježen brazilskom nacionalnom vrstom od 2001. do 2004. te period od 2014. do 2016., a nastupe u španjolskoj reprezentaciji broji iz perioda 2005. do 2013. te period nakon Olimpijskih igara 2016. pa sve do danas.

Kad smo kod klupske karijere, Perrone je bio član Barcelone, Savone, talijanskog Pro Recca, dubrovačkog Juga te u više navrata igrač Barcelonete. U slobodno vrijeme, ikona ovog sporta voli se opuštati u surfanju, pecanju, a također je obožavatelj brazilskog Jiu-Jitsua.

Perroneova sposobnost da se prilagodi svakoj situaciji na bazenu postavlja ga kao jednog od najsvestranijih igrača u svijetu ovog sporta. Unatoč tome što igra na poziciji lijevog vanjskog, Perrone je sposoban izvrsno izvršavati zadatke na bilo kojoj poziciji, što je rijetko osobina čak i za najbolje igrače.

Hrvatski zet

Njegova povezanost s Hrvatskom dodatno naglašava njegovu posebnost - njegova supruga Marija je iz Hrvatske, s otoka Korčule, a i sam je neko vrijeme igrao za vaterpolski klub Jug. Unatoč tome što bi mogli pomisliti da su se upoznali dok je on nastupao za Jug, ipak nije tako. Upoznali su se u Španjolskoj, dok je Perrone nastupao za Barcelonetu, a supruga Marija je tamo radila.

Perroneova karijera obilježena je nevjerojatnim uspjesima, uključujući četiri medalje na Svjetskim prvenstvima sa Španjolskom - zlato 2022., srebro 2009. i 2019. te broncu 2007. godine.

Njegovo iskustvo i liderstvo bili su ključni faktori u postizanju ovih izvanrednih rezultata, što ga čini ikonom sporta.

Unatoč tome što je neko vrijeme nastupao za brazilsku nacionalnu vrstu, Perrone se vratio Španjolskoj nakon Olimpijskih igara 2016., gdje je ponovno briljirao svojom izvanrednom igrom. Njegova odluka da se vrati i dalje igrati za Španjolsku pokazuje duboku povezanost i predanost zemlji u kojoj je svojevremeno pronašao dom.

Dok se nalazi na svojem 12. Svjetskom prvenstvu u karijeri, Felipe Perrone ostaje ikona sporta, inspiracija svima koji ga gledaju i uzor mlađim generacijama vaterpolskih entuzijasta. Njegova nevjerojatna karijera i neumorni duh natjecanja zaslužuju veliko priznanje, a njegovo ime će zauvijek ostati urezano u povijest vaterpola kao jednog od najvećih igrača svih vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close