Australija ostala u čekaonici

Italija osvojila Davis Cup nakon 47 godina

Slobodno možemo reći kako je ovo kruna sjajne sezone upravo Jannika Sinnera. Nije uspio na Grand Slam turnirima, nije uspio na Finalsu, ali jeste na kraju u Davis Cupu.
Sport / Ostali sportovi | 27. 11. 2023. u 00:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Davno je to bilo. Prije 47 godina. Kada je Italija osvojila Davis Cup. Put je vodio preko Velike Britanije, Australije i Čilea. Nakon toliko čekanja, promjena u sustavu takmičenja Italija je osvojila ponovo ovo prestižno tenisko takmičenje.

Ovaj put je put išao preko Nizozemske, Srbije i na kraju Australije. Italiji je prvi bod u nedjeljnom finalu osigurao Matteo Arnaldi koji je nakon velike borbe u tri seta savladao Alexeija Popyrina 7-5, 2-6, 6-4. Jannik Sinner je na kraju završio posao protiv Alexa de Minaura sa sigurnih 6-3, 6-0. Slobodno možemo reći kako je ovo kruna sjajne sezone upravo Jannika Sinnera. Nije uspio na Grand Slam turnirima, nije uspio na Finalsu, ali jeste na kraju u Davis Cupu.

"Ovo je nevjerojatan osjećaj za sve nas, svi smo jako sretni. Držali smo se zajedno, bili smo u subotu na poen od poraza, a sada slavimo pobjedu. Moramo biti zaista jako, jako sretni", podvukao je Sinner koji je sezonu završio s najboljim skorom u karijeri 65-14.

Kopirati
Drag cursor here to close