Na krilima Jannika Sinnera

Italija u finalu Davis Cupa

Jannik Sinner i Lorenzo Sonego na kraju su osvojili drugi bod. Nakon dosta uzbuđenja, u dva seta su savladali Đokovića i Kecmanovića 6-3, 6-4.
Sport / Ostali sportovi | 25. 11. 2023. u 20:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Michael Stich ostaje i dalje posljednji tenisač koji je osvojio završni Finals i Davis Cup u istoj godini. Stich je 1993. godine slavio u Frankfurtu na turniru najboljih osam tenisača, nakon čega je s reprezentacijom uzeo Davis Cup.

Činilo se kako je Novak Đoković prvi sljedeći, ali onda je Jannik Sinner spasio tri meč lopte u drugom singlu polufinala, pa je Italija na kraju izborila treći meč. Jannik Sinner i Lorenzo Sonego na kraju su osvojili drugi bod. Nakon dosta uzbuđenja, u dva seta su savladali Đokovića i Kecmanovića 6-3, 6-4.

Break koji je prelomio prvi set je stigao u šestom gemu. Srbija je imala 30:0 na servis Novaka Đokovića, ali su Sonego i Sinner došli do breaka. Uz manje probleme su ga potvrdili i uzeli set 6-3. U drugom je bilo puno više uzbuđenja. Opet je Novak izgubio servis, ali je ovaj put Srbija uzvratila. Imala je kombinacija Đoković - Kecmanović veliku priliku u šestom gemu, tri break lopte koje odlaze u nepovrat. Kazna za propušteno Srbije dolazi u narednom gemu. Nakon dvostruke Sinnera u devetom gemu, Srbija je imala posljednju priliku. Posljednju break loptu koju nije iskoristio. Italija je nakon 6-3, 6-4 u finalu, igrat će protiv Australije.

Australija je Davis Cup osvajala 28 puta, prije dvadeset godina posljednji put. Italija ima jednu titulu, onu iz 1976. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close