Snaga žene!

Inspirativnim pričama snažnih žena službeno započeo Mostar Run Weekend 2024!

Panelistice ove konferencije su snažne i inspirativne žene koje su govorile o raznim benefitima trčanja
Sport / Ostali sportovi | 22. 03. 2024. u 21:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prepunoj dvorani Queen hotela Mepas premijerka Vlade Hercegovačko neretvanske županije gospođa Marija Buhač otvorila je stručnu trkačku konferenciju naziva "Snaga žene" čime je započeo trkački vikend u gradu na Neretvi.

Panelistice ove konferencije su snažne i inspirativne žene koje su govorile o raznim benefitima trčanja, i zanimljivim situacijama iz bogatih vlastitih iskustava.

Hrvatska olimpijka Marija Vrajić prenijela je niz zanimljivosti iz svoje dugogodišnje atletske karijere.

Srpska atletičarka Dragana Špehar podijelila je svoju životnu priču o sportskom putu od državne prvakinje u maratonu, do herojske borbe sa karcinomom koja ju je natjera da ponovno uči hodati i govoriti i nakon svega izađe kao pobjednica koja par godina nakon svega sutra ponovno trči Mostarski polumaraton!

Foto: Bljesak.info / Konferencija pod nazivom Snaga žene

Mirela Babić, jedina Mostarska IronWoman kroz svoje iskustvo ohrabrila je sve prisutne da je moguće spojiti obiteljske i poslovne obaveze, ali i naći vrijeme za sebe i biti tjelesno aktivna i angažirana u onome što voliš!

Alma Okić nam je približila korporativni svijet i dala odgovore na pitanja može li nam i kako trčanje pomoći fizički, mentalno i emocionalno kako bi bili funkcionalniji i produktivniji u svakodnevnom životu. Alma smatra da je fizička aktivnost nužna i neophodna za stil života koji je nametnut.

Foto: Bljesak.info / Konferencija pod nazivom Snaga žene

Istaknula je kako bi i kompanije trebale prepoznati značaj fizičke aktivnosti za efikasnost njihovih djelatnika i poticati ih na aktivnost. Alma ima sreću da radi za Rolla kompaniju koja je prepoznala tu koristi i omogućila.

Premijerka Marija Buhač je podsjetila kako će na Mostarskomu polumaratonu i pratećoj Humanitarnoj utrci sudjelovati više od 2500 trkača iz više od 50 zemalja s gotovo svih kontinenata svijeta.

Foto: Bljesak.info / Konferencija pod nazivom Snaga žene

''Iz naše perspektive jednoga prostorno malenoga područja, upravo te brojke potvrđuju kako su organizatori dokazali da trud, rad i potpuna predanost cilju i nemoguće čine mogućim. Njihov je pothvat prerastao u gradsku tradiciju i postao prepoznatljiva i športska i turistička atrakcija Mostara. Poziv za pokroviteljstvom nad plemenitim ciljem ovogodišnje Humanitarne utrke pod sloganom Korak za djecu, s naglaskom na činjenicu da će cjelokupan prihod ići za opremanje dnevne sobe za mališane na liječenju u Klinici za dječje bolesti SKB-a Mostar, prihvatila sam bez razmišljanja, zahvalna što mi je pružena prilika biti dijelom te priče'', izjavila je predsjednica, naglasivši i to kako ju raduje što je ove godine u središtu pozornosti i Snaga žene.

''U medijima je proteklih mjeseci isticano kako je moje imenovanje na čelno mjesto županijske vlade svojevrsno nadahnuće ženama za aktivnije uključivanje u društvene i političke procese. Osobno bih voljela da u 21. stoljeću to ne moramo isticati u prvi plan, ali brojne predrasude i naša stvarnost pokazuju nam kako je to itekako potrebno. Bit ću iskreno sretna ako svojim radom i rezultatima nekomu budem nadahnućem, a večeras ću s užitkom poslušati i poticajne priče naših panelistica te iz njihovih iskustava i sama crpiti novu energiju'', poručila je Marija Buhač, zaželjevši svim sudionicima Polumaratona i Humanitarne utrke uspjeh, zabavu i radost.

Foto: Bljesak.info / Konferencija pod nazivom Snaga žene
Kopirati
Drag cursor here to close