Gradsko vijeće

Inicijativa - traži se novac za Lanu Pudar i izvanredne učenike

Adela Gosto podnijela je nekoliko inicijativa, u kojima traži financijsku posršku za Lanu Pudar te da se stipendiraju izvanredni učenici u Gradu.
Sport / Ostali sportovi | 27. 09. 2023. u 10:47 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 36 sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara podnesena je inicijativa da se u ovoj godini predvide sredstva od 50.000 KM i da se dodijele Lani Pudar za postignute rezultate.

''Razlog je što ju je Vlada FBiH nagradila s 38.000 Vlada KS s 30.000, TK 10.000, Grad Sarajevo 10.000 Olimpijsko Komitet 10.000… da ne nabrajam dalje, pitam čija je Lana. Vidim izdvajamo sredstva za promociju Grada Mostara, a veće promocije i ambasadora od Lane Pudar nemamo'', rekla je vijećnica Adela Gosto koja je podnijela ovu inicijativu.

Smatra da je to neki minimum s obzirom na to da Lanine pripreme na godišnjoj razini, kako je rekla koštaju 300.000 KM.

''Grad Mostar za pripreme ništa nije dao, dva puta po 5 hiljada je dobila od Sportskog saveza i nadam se da će se naći sredstva koja ćemo uložiti u Lanu, koja radi promociju Grada rada Mostara'', rekla je Gosto.

Na ovo se nadovezao predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić, rekavši kako je Lanu Pudar grad poklonio stan, izdvajaju se sredstva, ''da ne bi otišlo u javnost da Grad Mostar nije pomogao'', rekavši da podržava inicijativu, a Gosto je dodala kako se inicijativa odnosi na ovu godinu.

Gosto je također podnijela i inicijativu da se izradi odluka o stipendiranju učenika s izvanrednim rezultatima u Gradu Mostaru.

''Na dnevnom redu je inicijativa odnosno Odluka o stipendiranju deficitnih zanimanja. Ja podnosim inicijativu da se izradi odluka o stipendiranju učenika s izvanrednim rezultatima u Gradu imamo 20 srednjih i 25 osnovnih škola svake godine iznjedrimo 45 učenika generacije osnovnih i srednjih škola. Što nije veliki broj niti velika sredstva, trebamo djeci pokazati da se trud, rad i zalaganje cijeni'', rekla je Gosto.

Zatražila je id a se ''La strada'' pretvori u stanove gdje bi se mogli smještati hitni slučajevi, žrtve obiteljsko nasilja.

Također podnijela je inicijativu za uređenje dijela Raštana, svima poznat kao Stari Raštani, jer kako je rekla tu postoji nogostup koji je zarastao, autobusno stajalište je improvizirano, te da je jedan dio Raštana kao Las Vegas, dok drugi dio nije dostojan života običnog čovjeka, jer ljudi nisu u mogućnosti koristiti zarastao nogostup.

 

Kopirati
Drag cursor here to close