Imena i prezimena

Paučina na vratima mostarskih Mjesnih zajednica – Tko su i što rade povjerenici?

''Tko su povjerenici Mjesnih zajednica, imenom i prezimenom, koje im je radno vrijeme i na koje brojeve telefona se mogu dobiti ti povjerenici.''
Vijesti / Flash | 27. 09. 2023. u 10:36 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedno od vijećničkih pitanja, upućeno na 36. Gradskoj sjednici Gradskoj vijeća u Mostaru, jeste i ono o povjerenicima Mjesnih zajednica, njihovom radnom vremenu i aktivnostima koje obavljaju.

Naime, pitanje je Službi za opću upravu i Gradska područja Grada Mostara, obzirom da Grad Mostar ima šest područnih ureda i 43 Mjesne zajednice, postavila nezavisna vijećnica Boška Ćavar.

Imena i prezimena

''Tko su povjerenici Mjesnih zajednica, imenom i prezimenom, koje im je radno vrijeme i na koje brojeve telefona se mogu dobiti ti povjerenici. Kakva je suradnja Mjesnih zajednica i građana, koliko sastanaka je održana u Mjesnim zajednicama da nam dostavite izvještaj o radu povjerenika'', rekla je Ćavar.

Navela je kako su jedinice lokalne samouprave jedna od najvažnijih karika za građane jednoga Grada, te da se građani Mostara nemaju kome obratiti.

''Mnogi od građana su mi rekli, a i sama sam se u to uvjerila nekoliko puta, da se uhvatila paučina na vratima Mjesnih zajednica, da se nemaju kome obratiti'', navodi Ćavar.

Upravljanje prostorijama

Također, dotaknula se i upravljanja prostorijama Mjesnih zajednica i nejasnim procedurama.

''Neki dan sam vidjela da je kolega iz Gradskog vijeća uputio poziv za javnu raspravu u Mjesnoj zajednici o temi uređenja nekog dvoršita. Lijepo je raditi u korist građana ali nisam znala da vijećnici mogu dobiti ključ od prostorija Mjesne zajednice i raspolagati prostorom. Ponavljam, bilo je lijepo da se okupio onoliki broj građana, ali molim za procedure o radu Mjesnih zajednica, mnogi građani lutaju i ne znaju kome i kad se mogu obratiti'', navela je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close