Gradsko vijeće

Zar je potrebna inicijativa da se ocrtaju pješački prijelazi?!

Na 36. sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara podnesena je inicijativa za ocrtavanje prometne signalitacije.
Vijesti / Flash | 27. 09. 2023. u 10:24 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je Grad Mostar tijekom osvjetljavanja pješačkih prijelaza naveo da je ''sigurnost pješaka kao najugroženijih sudionika u prometu je izuzetno važna'', podnošenje današnje vijećničke inicijative za ponovno prebojavanje slabo vidljivih pješačkih prijelaza pokazuje kako se problemu ne pristupa sistematično.

Naime, vijećnik Tomislav Primorac (HDZ) na današnjoj 36. sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara podnio je inicijativu nadležnim službama da se horizontalna signalizacija, koja je slabo vidljiva i pobrisana osvježi.

''Ima li plan? Kada se obilježavaju crte na ulicama, znakovi i pješački prijelazi. Trenutno je loše i slabo vidljivo stanje, a boja je skoro i nestala. Ružno je i neuredno, loše izgleda i sigurnosni je problem, jer je počela nova školska godina'', kazao je Primorac.

Iako bi gradske službe redovito trebale obnavljati izbrisanu vertikalnu signalizaciju, posebice prije nove školske godine, ova redovita (ne)aktivnost postala je pitanje.

Podsjetimo 2021. godine mostarsko komunalno poduzeće zatražilo je podatke o bijeloj boji koja se koristi za crtanje horizontalne signalizacije na mostarskim cestama. Već duže vremena je u Mostaru prisutan problem održavanja horizontalne signalizacije - iscrtavanje punih i isprekidanih crta, pješačkih prijelaza, parkirališta te ostalih oznaka koje se nalaze na cesti, a često se događa da samo par dana nakon farbanja boja naprosto nestane. 

No javnosti od tada nije poznato kako nam i kojom bojom farbaju ceste.

Kopirati
Drag cursor here to close