Nije Nadal jeste Nagal:

Indijac napravio senzaciju

"Sve što zaradim od tenisa uložim u sebe. Osjećam da nemam podršku države iako sam broj jedan. Jedini sam koji se kvalificirao za Grand Slamove, jedini sam igrao na Olimpijskim igrama i ali za vladu Indije nisam bitan sportaš", kaže Nagal.
Sport / Ostali sportovi | 16. 01. 2024. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijay Amritraj, Ramanathan Krishnan, Leander Paes, Mahesh Bhupathi, Sania Mirza. Ovo su imena i prezimena najboljih tenisača i tenisačica koje je Indija imala ili još uvijek ima. Tako da ako gledamo iz tog kuta to nije iznenađenje, međutim Sumit Nagal jeste totalno nepoznato ime, za većinu ljubitelja tenisa.

Sumit je eliminirao 27. igrača svijeta, 31. nositelja 6-4, 6-2, 7-6(5) Alexandera Bublika i tako postao prvi tenisač iz Indije koji je prošao prvo kolo ovog turnira nakon 11 godina, istovremeno je prvi nakon Ramesha Krishnana koji je eliminirao jednog nositelja poslije 1989. godine. Nagal je morao igrati kvalifikacije jer ga Sveindijska teniska asocijacija nije nominirala za wild card, nakon što je Sumit odbio da igra Davis Cup.

"Poprilično sam umoran. Naporno sam radio sa svojim timom i veoma sam ponosan na sebe što sam u stanju da se nosim sa stvarima kroz koje prolazim onako kako ja želim. Pritiska nije bilo jer sam bio autsajder u ovom meču, plan je bio da zadržim procenat prvog servisa na visokom nivou i da Saši ne dam previše šansi, previše lakih poena. Sada uživam u ovom trenutku, jer se stvari u tenisu mijenjaju jako brzo. Ponekad ćete imati dobru godinu, ponekad lošu", naglasio je Sumit te dodao.

"Ponosan sam na sebe kada znam kroz što sam sve prošao, što sam mogao sebi dati još jednu šansu da budem ovdje, da se kvalificiram, na kraju izborim plasman u drugo kolo ovog turnira. Na računu imam 900 eura. Nemam sponzora, ali mi pomaže teniska fondacija MAHA, a Indijski olimpijski komitet mi daje mjesečnu platu kako bih mogao osigurati opremu za turnire. Sve što zaradim od tenisa uložim u sebe. Osjećam da nemam podršku države iako sam broj jedan. Jedini sam koji se kvalificirao za Grand Slamove, jedini sam igrao na Olimpijskim igrama i ali za vladu Indije nisam bitan sportaš", rekao je nakon meča Nagal.

Kopirati
Drag cursor here to close