"Pravo vrijeme"

Indija kandidat za Olimpijske igre 2036.?

"Ako Indija ulaže toliko truda u promicanje sporta, mogu vas uvjeriti da nećemo biti samo domaćini Olimpijskih igara, već ćemo ih ugostiti na veliki način", nastavio je ministar sporta.
Sport / Ostali sportovi | 29. 12. 2022. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Indija se planira kandidirati za domaćina Olimpijskih igara 2036. godine, a svoju će kandidaturu službeno predočiti na sljedećoj sjednici Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), koja bi se trebala održati u Bombayu krajem 2023. godine, najavio je indijski ministar sporta.

Za ministra Anuraga Thakura "pravo je vrijeme" da se njegova zemlja kandidira za organizaciju najvećeg svjetskog sportskog događaja, rekao je za novine Times of India.

Najveći stadion na svijetu 

"Ako Indija ulaže toliko truda u promicanje sporta, mogu vas uvjeriti da nećemo biti samo domaćini Olimpijskih igara, već ćemo ih ugostiti na veliki način", nastavio je ministar sporta u intervjuu objavljenom u srijedu.

Thakur je rekao da bi Indija mogla biti kandidat s gradom Ahmedabadom, u rodnoj državi premijera Narendre Modija, u državi Gujaratu, u kojem se nalazi najveći stadion na svijetu, otvoren 2020. godine i koji nosi ime lidera, prenosi Hina. 

Projekt koji opisuje put Ahmedabada do domaćina Igara bit će predstavljen na 140. zasjedanju MOO-a, vrhovnog tijela olimpijskog tijela, koje će se održati u listopadu 2023. u Bombayu.

Globalna sportska sila 

Vlada Narendre Modija nastoji Indiju učiniti globalnom sportskom silom i uložila je ogromne svote u nacionalnu infrastrukturu.

MOO je organizaciju sljedeće tri ljetne Olimpijske igre dodijelio Parizu (2024), Los Angelesu (2028) i Brisbaneu (2032).

U listopadu je MOO naznačio da je deset zemalja već izrazilo interes za organizaciju Olimpijskih igara 2036. godine. Te zemlje uključuju Indoneziju, Njemačku, Južnu Koreju, Kinu i Katar.

Indija je bila domaćin Igara Commonwealtha 2010., ali događaj je bio pokvaren brojnim optužbama za korupciju i loše upravljanje.MOO je odlučio odgoditi svoju sljedeću sjednicu za listopad 2023., prvobitno zakazanu u Bombayu u svibnju.

Kopirati
Drag cursor here to close