Iako već ima 38 godina

Karabatić planira igrati na Olimpijadi u Parizu

"Shvatio sam da se osjećam dobro, da sam dobar i fit i da želim nastaviti. Jednako tako želim produžiti ugovor s PSG Handballom na još jednu godinu" mišljenja je Karabatić
Sport / Ostali sportovi | 28. 12. 2022. u 22:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nikola Karabatić je osvojio sve što se moglo osvojiti. Čak tri puta je bio olimpijski prvak, a ima i jedno srebro. Upisao je četiri svjetska zlata i tri bronce.

S kontinentalnih prvenstava ima tri zlata i tri bronce. Gledajući ovu nisku medalja Nikole Karabatića ističe se jedan nevjerojatan podatak koji samo dokazuje tezu da je Francuska u ovom tisućljeću izgubila samo jedno finale.

Ono protiv Danske u Riju 2016. Karabatić ima i tri naslova klupskog prvaka Europe i tri puta je biran za najboljeg igrača svijeta. Na Svjetskom prvenstvu prije tri godine, Francuske je osvojila je treće mjesto nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila Njemačku sa 26:25. Prošle godine je osvojeno to treće zlato na Olimpijadi. I još uvijek Nikola ne razmišlja o povlačenju.

Naprotiv, Nikola planira zaigrati na Olimpijadi 2024. godine, na domaćem terenu, u Parizu.

"Ništa ne garantira da ću biti u sastavu, ali želim vjerovati u to. Prvo sam želio vidjeti svoju formu i sposobnost, a onda vidjeti jesam li dobar i jesam li koristan momčadi. Shvatio sam da se osjećam dobro, da sam dobar i fit i da želim nastaviti. Jednako tako želim produžiti ugovor s PSG Handballom na još jednu godinu. Pokušavam izbjegavati previše sanjanja, koncentrirati se na ono što se događa. Sve može ići jako brzo, imao sam iskustvo ozljede pa i odgođene Olimpijske igre", zaključio je Nikola.

Kopirati
Drag cursor here to close