Nadigrali Srbiju

Hrvatska u polufinalu

Srbija je bila u minusu dva gola, a onda je Fatović lobovao golmana Srbije za plus tri, 14:11, minutu i 55 sekundi prije kraja. Tu je utakmica bila definitivno odlučena.
Sport / Ostali sportovi | 29. 06. 2022. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vaterpolisti Hrvatske igrat će u polufinalu SP-a u Budimpešti. U velikom derbiju četvrtfinala, Hrvatska je bila bolja od Srbije 14:12, pa će za plasman u finale igrati protiv boljeg iz susreta Španjolska - Crna Gora. Od početka utakmice Hrvatska je na golu imala raspoloženog Popadića koji već u prvih osam minuta upisao šest obrana, međutim rezultatski opet očekivano, utamica je bila dobrim dijelom otvorena. Hrvatska je imala tu malu prednost od jednog gola, par situacija da ode na plus dva, ali je na poluvremenu bilo 5:4.

Treću četvrtinu sjajno su otvorili Vukičević, Krapić i Vrlić te odveli Hrvatsku na 8-5. Najbolji srpski igrač Mandić nije dopustio da utakmica bude prerano riješena, s dva brza gola smanjio na 9-8, pa se i u posljednjih osma minuta krenulo s minimalnim vodstvom Hrvatske. Međutim, kako se utakmica bližila svom kraju, tako je Hrvatska bila sve bliže situaciji da prelomi utakmicu.

Srbija je bila u minusu dva gola, a onda je Fatović lobovao golmana Srbije za plus tri, 14:11, minutu i 55 sekundi prije kraja. Tu je utakmica bila definitivno odlučena. Po dva gola su zabili Marko Žuvela, Jerko Marinić Kragić, Josip Vrlić i Konstantin Harkov, dok je Dušan Mandić bio četverostruki strijelac za Srbiju.

Kopirati
Drag cursor here to close