Kompletirani parovi četvrtfinala

Hrvatska sigurna protiv Gruzije, slijedi Srbija

" Nije ovo bilo za peticu, nikad to ne bi rekao za ovu utakmicu, ali je bila jako dobra. Vidjelo se da momčad u svakom trenutku zna što radi, što želi. Znali smo da će igrati tu M-zonu, mislim da smo ih tu zaustavili potpuno", naglasio je Tucak.
Sport / Ostali sportovi | 27. 06. 2022. u 23:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je morala igrati jednu utakmicu više, Hrvatske je opravdala očekivanja protiv Gruzije, pa nas u srijedu očekuje novi veliki vaterpolo okršaj. U susretu protiv Gruzije, hrvatski vaterpolisti su od početka držali konce u svojim rukama.

Nakon dvije četvrtine na semaforu je stajalo 7:4, nakon što je treću Hrvatska dobila 3:0, sve je bilo jasno. Na kraju je završilo 13:7 uz četiri gola Harkova, tri Kragića. Gruziji su dopuštena tek dva izjednačenja, oba u prvoj četvrtini i oba u izvedbi Novosađanina, ljevaka Borisa Vapenskog. On je u konačnici napadački i bio najveća prijetnja Hrvatskoj, ali je utakmicu završio sa svega dva postignuta gola.

" Nije ovo bilo za peticu, nikad to ne bi rekao za ovu utakmicu, ali je bila jako dobra. Vidjelo se da momčad u svakom trenutku zna što radi, što želi. Znali smo da će igrati tu M-zonu, mislim da smo ih tu zaustavili potpuno. Obrana je bila odlična, ali odmah ju valja zaboraviti i spremiti se za Srbiju.Bilo je grešaka naravno, ali ono što me veseli je ta jedna zrelost u igri, "glava". Sve smo detalje izanalizirali. U konačnici, pa i mi smo igrali M-zonu jer smo znali da ćemo i morati kada imamo beka manje. I jedno i drugo je funkcioniralo... ponavljam, vrlo dobro", naglasio je izbornik Tucak kojem slijedi utorak pripreme za srijedu i duel protiv Srbije.

Pored Hrvatske, plasman kroz jednu dodatnu utakmicu u četvrtfinale su izborili Italija, SAD i Crna Gora. Crna Gora uz puno muke protiv Japana 10:9.Japanci su u šestoj minuti treće četvrtine poveli sa 8:7, da bi sljedeći gol postigli tek 68 sekundi prije kraja čime su samo uspjeli smanjiti na konačnih 10:9. Da Crna Gora nije imala
raspoloženog Lazovića na golu, pitanje je kako bi stvari završile.

Parovi četvrtfinala:
Grčka - SAD
Srbija - Hrvatska
Španjolska - Crna Gora
Mađarska - Italija

Kopirati
Drag cursor here to close