Repriza finala

Španjolska nadigrala Hrvatsku

Granados je postigao tri gola, Sanahuja dva, Lorrio je upisao pet obrana, ali je i to bilo dovoljno. Kod reprezentacije Hrvatske usamljen je bio Loren Fatović s tri gola.
Sport / Ostali sportovi | 07. 02. 2024. u 19:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već u drugom kolu Svjetskog prvenstva gledali smo reprizu finala Europskog. Na kraju je Španjolska ponovo bila uspješnija u utakmici koja je bila lišena rezultatske neizvjesnosti 10:6. Od početka utakmice Hrvatska je stalno bila u zaostatku. Španjolci u ovom trenutku izgledaju jako dobro. Čvrsti su u obrani, sigurni u napadu. Uostalom, dva razlike danas su napravili u manje od minute za 5:3. Od tog trenutka, prednost Španjolaca je lagano rasla.

Kada je Granados pogodio za 6:3, bilo je jasno da Hrvatska kakvu smo danas vidjeli to jednostavno ne može stići. Isti igrač je pogodio za 9:5, točku na i je stavio Sanahuja. Granados je postigao tri gola, Sanahuja dva, Lorrio je upisao pet obrana, ali je i to bilo dovoljno. Kod reprezentacije Hrvatske usamljen je bio Loren Fatović s tri gola. Realizacija Hrvatske u ovom susretu je bila tek 27 posto, 6/22, igrača više 3/9.

"Nismo danas bili dobri, a za pobijediti ovakvu reprezentaciju kakva je Španjolska nužno je biti puno bolji. Možda bi ovo što smo sada odigrali bilo dovoljno za pobijediti neku momčad lošije kvalitete, ali protiv Španjolske morate biti na 100 % mogućnosti. Mi to nismo bili. Nismo to bili od početka. Govor tijela prije utakmice je bio takav da nije dovoljan za pobijediti ovakvu utakmicu. Jako puno je bilo tehničkih pogrešaka, krivo dodanih lopti, dopuštanje kontri... Sve ono što smo upozoravali. Ono što smo prije Španjolske upozoravali, ne postoji tu u obrani ‘moj igrač‘, ne postoji ‘moj‘, nego ‘naš igrač‘. Svi radimo, svi pomažemo, zatvaramo prostor za kontranapad. Tu smo bili ‘procurili‘ 5-6 puta i to je za detaljnu analizu koju ćemo i napraviti. Sad imamo dva lakša suparnika, što nam je opet jako bitno i okrećemo se odmah osmini finala. Ključnoj utakmici na cijelom Svjetskom prvenstvu u pogledu onog što smo mi označili kao cilj, kao prvi cilj", rekao je Ivica Tucak nakon utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close