Grci se raspali u drugom poluvremenu

Hrvatska u polufinalu Europskog prvenstva

Velika serija Hrvatske je stala nakon 8:0 i gola Burića. Marinić Kragić je postigao četiri gola, Fatović je dodao tri, dok su po dva gola zabili Vukičević i Lončar.
Sport / Ostali sportovi | 12. 01. 2024. u 19:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompletiran je prvi polufinalni par na Europskom prvenstvu u Zagrebu.

Nakon što je Srbija na peterce poražena od Mađarske, plasman u polufinale je izborila Hrvatska.

Domaćin, aktualni prvak koji je dvije stepenice udaljen od obrane naslova.

Nakon što je poražena od Crne Gore na peterce, činilo se kako je Hrvatska izabrala teži put, međutim, na kraju dvoboja protiv Grčke je ispalo potpuno drugačije.

Jednostavno, Hrvatska je razbila Grčku 13:8. Pomalo neočekivano s obzirom na kvalitetu Grčke, ali i situaciju u samom bazenu u prve dvije četvrtine.

Grci su bili na korak ispred u prve dvije četvrtine, ali su onda jednostavno nestali.

Vukičević je precizan s krila, važan gol za 8:6, Marinić Kragić iskoristio je peterac za svoj četvrti pogodak na utakmici, za seriju Hrvatske 4:0 i vodstvo 9:6.

Međutim ni tu nije bio kraja stradanja Grčke koja jednostavno nije mogla do gola. Kada je Fatović pogodio za 11:6 sve je bilo jasno.

Velika serija Hrvatske je stala nakon 8:0 i gola Burića. Marinić Kragić je postigao četiri gola, Fatović je dodao tri, dok su po dva gola zabili Vukičević i Lončar.

Kod Grčke, Papanastasiou i Argyropoulos Kanakak su uspjeli dva puta da se upišu u strijelce. Bijač je bio sjajan na golu Hrvatske, ostvario je devet obrana, bio je iznad 50 posto (9/17).

Izbornik Tucak: Krećemo u pravi rat!

Nakon utakmice sve je komentirao izbornik Ivica Tucak, a sada slijede Mađari.

''Usprkos nekim sumnjama koje su se pojavile, rekao sam da igramo jedan odličan turnir, višestruko važna pobjeda, tko zna koje polufinale u nizu, otvorena vrata Pariza, to je najbitnije, igramo dobro i nošeni smo publike. Valjda se odmoriti protiv nevjerojatno dobre Mađarske, ja sam u šoku, vjerujem da ih možemo pobijediti, nećemo sad to prokockati'', rekao je Tucak pa nastavio:

"Znali smo nakon trri dana razgovora, vratili smo vjeru igračima, a one minute protiv Crne Gore ne mogu to pokvariti, ovako ih razbiti, ja to ne pamtim kada je netko to napravio. Idemo u karantenu, idemo u bunker, moramo sve pripremiti. Vjerujem da možemo još bolje, odmor i krećemo u onaj pravi rat. Ponosan sam na sve što ovo radim s dečkima, ne znam koje je ovo polufinale u nizu. Ponosan sam, ali idemo napraviti ono pravo'', završio je Tucak.

Kopirati
Drag cursor here to close