Europsko prvenstvo

Hrvatska poražena nakon peteraca, u četvrtfinale s drugog mjesta

U susretu posljednjeg, 3. kola A skupine Europskog vaterpolskog prvenstva, hrvatska reprezentacija je u Dubrovniku nakon izvođenja peteraca izgubila od Crne Gore sa 13-15 (4-2, 1-3, 4-3, 2-3, 2-4).
Sport / Ostali sportovi | 08. 01. 2024. u 22:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči susreta sve je bilo jasno. Bilo kakva pobjeda je Hrvatsku vodila direktno u četvrtfinale s prve pozicije, za plasman u četvrtfinale je bio dovoljan i bod, ali s drugog mjesta, dok bi poraz značio pad na treće mjesto i plasman u osminu finala.

Hrvatska je mogla pobjedom okončati susret protiv Crne Gore, osigurati prvo mjesto i vjerojatno lakši put kroz završnicu, ali nije iskoristila veliku šansu u posljednjem napadu.

Naime, nakon što je Vlado Popadić isključen zbog grubog prekršaja, bez prava zamjene, Hrvatska je do kraja utakmice imala igrača. Luka Bukić je minutu i 12 sekundi prije kraja zabio za 11-10, no Jovan Vujović je zabio za 11-11.

Na koncu je pitanje pobjednika razriješeno petercima, a Crna Gora je taj dio dobila sa 4-2. Presudili su promašaji Konstantina Harkova i Lorena Fatovića, javlja HRT.

Tijekom raspucavanja za Hrvatsku su strijelci bili Jerko Marinić Kragić i Rino Burić, dok je crnogorski vratar Petar Tešanović obranio udarce Konstantinu Harkovu i Lorenu Fatoviću.

Svi Crnogorci, a to su bili Đuro Radović, Aleksa Ukropina, Miroslav Perković i Marko Mršić su bili precizni.

Iz igre, kod Hrvatske najefikasniji su bili Jerko Marinić Kragić i Marko Žuvela sa po tri gola, dok je kod Crne Gore Đuro Radović također zabio tri gola.

Španjolska je na koncu osvojila prvo mjesto u skupini, Hrvatska je druga, a obje reprezentacije su izborile direktan plasman u četvrtfinale. Crna Gora i Francuska će u osminu finala.

U utorak se igraju utakmice posljednjeg, trećeg kola skupine C i D. U srijedu i četvrtak na rasporedu su dvoboji razigravanja za četvrtfinale, dok se četvrtfinalni dvoboji igraju u petak.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close