Već je počelo Svjetsko prvenstvo

Hrvatska krenula pobjedom protiv Australije

Hrvatska koja je stigla u Dohu bez Luke Bukića i Tonija Popadića danas je prvenstvo otvorila sigurnom pobjedom protiv Australije.
Sport / Ostali sportovi | 05. 02. 2024. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji svjetski vaterpolisti nisu imali previše vremena za odmor. Kao nikada u povijesti u vrlo kratkom periodu na rasporedu su tri velika događaja. Prije 19 dana, je završilo Europsko prvenstvo, već sada je u Dohi počelo Svjetsko, koje je naravno uvertira Olimpijskim igrama.

Hrvatska koja je stigla u Dohu bez Luke Bukića i Tonija Popadića danas je prvenstvo otvorila sigurnom pobjedom protiv Australije. Već na početku utakmice srebrni s posljednjeg Europskog prvenstva su stigli do prednosti 5:1, kasnije u drugoj četvrtini to je već bilo velikih 7:1, 8:2, tako je do poluvremena utakmica bila odlučena.

Na kraju je to završilo čistih 13:8. Australija i SAD su jedine dvije reprezentacije koje pokušavaju godinama držati korak s najboljim europskim, ali je to kvalitetom daleko od nekih prethodnih godina. Čak šest igrača reprezentacije Hrvatske je uspjelo postići po dva gola, dok je Bijač imao 10 obrana.

Isti broj obrana na drugoj strani je imao njegov kolega Nic Porter. U prvom susretu ove skupine Španjolci su odradili trening protiv Južne Afrike, krajnjih 21:5 to potvrđuje. Tri reprezentacije će iz ove skupine ići dalje i nema sumnje da to jasno koje, ali treba vidjeti tko će na kraju biti prvi. Hrvatska ili Španjolska, tko će direktno u četvrtfinale. Hrvatska u srijedu igra protiv europskih prvaka Španjolaca, a u petak se sastaje s Južnom Afrikom.

Izbornik Ivica Tucak je prije početka naglašavao da je glavni cilj Barakuda plasman na Olimpijske igre u Parizu, a to bi ostvarili plasmanom u četvrtfinale ovog SP-a.

Na olimpijskom turniru u Parizu bit će 12 reprezentacija. Osam mjesta je popunjeno, plasman u Pariz su osigurali Francuska (domaćin), Mađarska i Grčka (finalisti prošlog SP u Fukuoki 2023.), Španjolska (prvak Europe 2024.), SAD (pobjednik Panameričkih igara), Japan (pobjednik Azijskih igara), Australija (predstavnik Oceanije) i Južna Afrika (predstavnik Afrike).

Trenutačno nepopunjena četiri mjesta dat će SP u Dohi odnosno četiri najbolje plasirane momčadi na ovom SP, a koje u ovom trenutku još nemaju olimpijsku vizu.

Kopirati
Drag cursor here to close