U finalu savladao Đokovića

Holger Rune krunisao najbolji tjedan u karijeri

Imao je Novak pet break lopti, niti jednu nije iskoristio, baš kao što Rune nije prvu meč loptu. Ruka se malo skratila, Danac je napravio dvostruku pogrešku. U tim trenucima pa skoro nije mogao stajati na nogama.
Sport / Ostali sportovi | 06. 11. 2022. u 18:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatan tjedan u karijeri mladog, pa skoro do ove godine nepoznatog danskog tenisača Holgera Runea. Rune je u prvom kolu Pariza spašavao meč protiv veterana Stanislasa Wawrinke, a onda je nanizao Hurkacza, Rubleva, Alcaraza, Auger-Aliassimea i na kraju Novaka Đokovića. Pet TOP 10 igrača u kratkom periodu, nešto što do sada nitko nije napravio.

Mladi Danac koji ima samo 19 godina. I koji se nije raspao nakon što je poprilično lako izgubio prvi set. Đoković je baš kao i dan ranije u polufinalu, odradio prvi set, taj jedan break je bio dovoljan za set. Međutim, Rune koji posljednjih tjedana igra u strašnom ritmu, nije posustao. Ni fizički, ni psihički.

Jer je u prvom gemu drugog seta spašavao tri break lopte, ali je već u sljedećem gemu uzeo servis Đokoviću. Uspio je Novak povesti 3-1 u trećem setu, došao je na 30:0, ali onda Rune uzima četiri poena zaredom. Još jednom se vraća u meč. Kod 5-5 je Rune još jednom došao do breaka i do situacije u kakvoj nije bio u svojoj karijeri.
Servirao je za meč i najveću pobjedu u karijeri.

Naredni, posljednji gem je potrajao 16 minuta kao jedan od najboljih i najdužih na Touru ove sezone. Novak je krenuo s dva lagana poena za 0:30, ali Rune odgovara istom mjerom sjajnim servisima.

Imao je Novak pet break lopti, niti jednu nije iskoristio, baš kao što Rune nije prvu meč loptu. Ruka se malo skratila, Danac je napravio dvostruku pogrešku. U tim trenucima pa skoro nije mogao stajati na nogama. Posebno nakon razmjene i 26 udaraca za četvrtu break loptu Novaka. Propustio je Novak još jednu priliku za break prije nego što je backhandom Rune izborio drugu meč loptu koju je na kraju iskoristio. Za konačnih 3-6, 6-3, 7-5.

Prije početka godine Rune je bio izvan najboljih 100 na svijetu, sada je prva alternativa na završnom Finalsu u Torinu.

Kopirati
Drag cursor here to close