Završnica turnira u Parizu

Đoković slomio Tsitsipasa za finale protiv Runea

U tie breaku, prvi do prednosti dolazi Tsitsipas, poveo je 4-3, ali je onda Đoković uzeo dva poena na servis Grka. S nova dva na svoj servis, Đoković je došao do seta 7-4, pobjede, devete, osme uzastopna u 11 duela protiv Stefanosa Tsitsipasa.
Sport / Ostali sportovi | 05. 11. 2022. u 19:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgledalo je nakon prvog seta da će Novak posao završiti jako brzo. Za 32 minute je Đoković napravio samo jednu neforsiranu pogrešku. Dva puta je Tsitsipas gubio svoj servis, a onda se u nastavku probudio. Grk je sve bolje servirao, Đoković je sve više griješio.

U petom gemu drugog, Đoković gubi svoj servis i Tsitsipas bez problema uzima drugi set. S dvostrukim breakom je meč otišao u treći set. Koji je ponudio ono najbolje od obojice tenisača. Novak je stalno prijetio, imao je već u trećem gemu dvije break lopte. Ista stvar se ponovila u devetom gemu.

Opet je Đoković ispustio 15:40, Tsitsipas se spašavao prije svega zahvaljujući dobrom servisu. U tie breaku, prvi do prednosti dolazi Tsitsipas, poveo je 4-3, ali je onda Đoković uzeo dva poena na servis Grka. S nova dva na svoj servis, Đoković je došao do seta 7-4, pobjede, devete, osme uzastopna u 11 duela protiv Stefanosa Tsitsipasa. Novak će sedmi naslov u Bercyju loviti protiv sve boljeg mladog Danca Holgera Runea.

Rune je ove godine osvojio Stockholm i München, međutim ulazak u finale Pariza je svakako najbolji njegov rezultat. Rune se relativno lako obračunao s Felixom Augerom - Aliassimeom. U prvom setu jedan break, u drugom dva, bila su i više nego dovoljna za prolaz Danca u finale.

Rezultati polufinala:
Holger Rune (Dan) - Felix Auger-Aliassime 6:4, 6:2
Novak Đoković (Srb, 5) - Stefanos Tsitsipas 6:2, 3:6, 7:6(4)

 

Kopirati
Drag cursor here to close