Sjajan okršaj u četvrtfinalu Indian Wellsa

Kyrgios ludovao, Rafa slavio i nastavio niz

"Što hoćete da vam kažem? Je li to bila moja namjera? Ne. Takve se stvari događaju. Da to ponovim milijun puta ne bi otišlo u tom smjeru.Reket je bio tri metra dalje od dječaka. To ćete me pitati nakon tri sata meča?" govorio je na presici Kyrgios.
Sport / Ostali sportovi | 18. 03. 2022. u 10:45 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako računamo samo ATP Tour, ovo je definitivno najbolji meč sezone. Tri seta četvrtfinala Indian Wellsa koja su trajala dva sata i 48 minuta igre. U kojima smo uživali. Rafa je igrao odlično, u pojedinim trenucima je izvlačio maksimum kako bi odgovorio raspoloženom Kyrgiosu. Koji jeste opet divljao, lomio rekete, koji se svađao sa sucem u stolici, sa publikom, sa samim sobom ali je i igrao. Možda jedan od svojih najboljih mečeva u posljednjih nekoliko godina. Posebno ako gledamo njegove mečeve protiv onih najboljih.

Ono što su mnogi Nicku zamjerili, jeste njegova reakcija po završetku meča. Uredno se pozdravio sa Nadalom, sa sucem, a onda je bacio reket koji je zamalo pogodio jednog od sakupljača loptica

Video: Sporni trenutak na kraju meča 

"Želim se ispričati tom klincu. Bila je to čista nesreća. Bio sam frustriran krajem meča. Reket se ludo odbio. Nije mi to bila namjera. Ako znate tko je taj dečko, pošaljite mi poruku i ja ću mu pokloniti reket. Nadam se da je dobro", poručio je Australac preko Instagrama.

Spomenimo i da je Kyrgios kasnije prošao sakupljača loptica koji je prihvatio ispriku i rekao da je s njim sve u redu te da se veseli poklonu.

"Što hoćete da vam kažem? Je li to bila moja namjera? Ne. Takve se stvari događaju. Da to ponovim milijun puta ne bi otišlo u tom smjeru.Reket je bio tri metra dalje od dječaka. To ćete me pitati nakon tri sata meča? On se pomjerio. Isuse… To ćete da me pitate? Nije ga pogodio, bio je to nesretni slučaj, nije bilo kao kod Zvereva. Nije bilo namjere i nije ga udario. Pravo pitanje, čestitam čoveče", govorio je na presici nakon meča Kyrgios.

Što se tiče samog meča, Nadal se od početka suočio sa problemom izgubljenog servisa. Lovio je Kyrgiosa sve do desetog gema, a onda je u tie breaku bio nedodirljiv. Nick nije uhvatio niti jedan poen. I onda vjerojatno mnogi očekivali da će Nick tu stati, da će se u svom stilu raspasti, međutim, on je zaigrao bolje. Pljuštali su udarci, dobri servisi, winneri, na kraju je Australac uzeo set 5-7.

Do sedmog gema trećeg su se propuštale break lopte, a onda je Rafa prelomio meč. Završilo je 7-6(0), 5-7, 6-4. Nadal je nastavio savršenu sezonu i po 11. put u karijeri izborio polufinale Indian Wellsa

Video: Nadal vs Kyrgios

Neslomljivi španjolski velikan produžio je tako svoj ovosezonski niz na čudesnih 19-0 te stigao do 6-3 u međusobnim omjerima s 26-godišnjim Australcem.

"Uvijek je teško igrati protiv njega jer brzo mijenja dinamiku i ima odličan servis. Pogotovo prvi. Nick je jednostavno jedan od takvih igrača s kojima ćete imati problema kad je motiviran", poručio je Nadal kojeg u polufinalu čeka sunarodnjak Carlos Alcaraz. Veliki španjolski talent u kasnijem je meču sa 6-4, 6-3 svladao Britanca Camerona Norrieja. Inače, Alcarazu španjolski mediji "tepaju" da je novi Nadal, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će sve izgledati na terenu. Nadal nije previše komentirao ponašanje Kyrgiosa.

"Nisam vidio što se dogodilo na kraju, tako da ne mogu imati mišljenje. Nadam se da se ništa loše nije dogodilo jer želim Kyrgiosu sve najbolje".

Kopirati
Drag cursor here to close