Na iskustvo Rafa došao do 20-0

Nadal: Alcaraz je već danas vrhunski igrač

"Vjetar me mučio, usporavao, posebno u drugom setu. Izađeš na mrežu, ali ne može ništa napraviti volejima jer je vjetar jak. Kada je vjetar malo stao, krenuo sam agresivnije i sve je dobro ispalo na kraju" rekao je Nadal
Sport / Ostali sportovi | 20. 03. 2022. u 12:32 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri sada i 12 minuta. Toliko je trajao polufinalni okršaj "pravog" Nadala i tenisača kojeg etiketiraju kao njegovog nasljednika, mladog Carlosa Alcaraza. Na kraju je nakon velike borbe, puno preokreta, slavio Rafa 6-4, 4-6, 6-3, za svoju dvadesetu pobjedu ove sezone. Sezoni koja barem za sada djeluje kao sezona iz snova za Rafu.

Alcaraz je igrao dobro, u pojedinim trenucima meča i vrhunsko tenis. Ispustio je 2:0 na početku meča, ali nije odustajao. Vratio je break u sedmom gemu, međutim nije izdržao u desetom kada je pao nakon pet spašenih set lopti. I dok su mnogi očekivali da će ovaj mladi igrač kloniti, prije svega duhom, on je uzvratio. U setu gdje smo imali break na break. I sve jači vjetar koji je bio veliki protivnik Rafi i Carlosu.

Igralo se break na break, od petog gema drugog. Posebna priča je bio deveti gem u kojem je na kraju Alcaraz iskoristivši sedmu break loptu. Tko zna u kojem bi pravcu otišao meč da je Alcaraz iskoristio jednu od tri break prilike koje je imao u petom gemu trećeg. Nije, Nadal se izvukao. I na kraju prelomio meč kod 5:3.

Nadal je iskoristio 6 break lopti od ukupno 21. Alcaraz ih je imao 14, a iskoristio je 5.Alcaraz je u svom jedinom susretu u karijeri s Nadalom (u Madridu prije 10 mjeseci) bio osvojio samo tri gema.

Noćas je napravio veliki pomak, te najavio da će vrlo brzo biti TOP 10 tenisač svijeta. I to kao daleko najmlađi u teniskoj eliti.

"Shvatio sam ovo kao jedan pravi polufinalni meč, jer Carlos nije mladi igrači koji dolazi. On je već vrhunski igrač i tako sam se ponašao. Igrao sam meč protiv jednog od najboljih u svijetu. Nije bitno da li je mlad ili ne, on je sjajan momak, nevjerojatan igrač i ima fantastičnu budućnost. Moj pristup je bio takav, izašao sam na teren i dao sve od sebe. Zato sam prezadovoljan ulaskom u finale" rekao je nakon meča Nadal.

"Vjetar me mučio, usporavao, posebno u drugom setu. Izađeš na mrežu, ali ne može ništa napraviti volejima jer je vjetar jak. Kada je vjetar malo stao, krenuo sam agresivnije i sve je dobro ispalo na kraju" rekao je Nadal nakon meča. U finalu ga čega pomalo neočekivano Taylor Fritz još jedan od tih koji u posljednje vrijeme igra sve bolje.

Nadal je svoj jedini susret s 24-godišnjim Fritzom imao u finalu Acapulca 2020. godine. Slavio je Španjolac. Fritz je finale u Indian Wellsu izborio pobjedom savladavši Rusa Rubleva 7-5, 6-4. Prvi Amerikanac nakon Johna Isnera 2012. godine.

Fritz je baš prošle godine u Indian Wellsu napravio sjajan rezultat ulaskom u polufinale. Nakon ulaska u finale na ovom turniru ima pomalo nevjerojatnih 9-1.

" U polufinalu sam odigrao svoj najbolji meč na ovom turniru. Bio sam puno agresivniji, udarci su bili čvršći. Ulazak u finale mi izgleda kao nešto nestvarno" dodao je nakon meča Fritz.

Kopirati
Drag cursor here to close