Prve pobjede Mavsa i Sixersa u polufinalu

Embiid Zoro osvetnik, Dončiću pomogli suigrači

Navijači do posljednjeg trenutka nisu znali da će Joel zaigrati. On je bio na zagrijavanju, kada je službeni spiker Matt Cord objavio da "nema ozlijeđenih" navijači Sixersa su podivljali.
Sport / Ostali sportovi | 07. 05. 2022. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sixersi definitivno nisu mogli bez Joela Embiida protiv Miamija. Embiid je stavio masku, vratio se i zaigrao i Philadelphija je pobjedila. Dvadeset razlike, 99:79. Njegov povratak je očito inspirirao suigrače. Danny Green i Tyrese Maxey zabili su svaki po 21 poen, pa je Embiidovih 18 poena i 11 skokova bilo i više nego dovoljno za trijumf.

Navijači do posljednjeg trenutka nisu znali da će Joel zaigrati. On je bio na zagrijavanju, kada je spiker Sixersa Matt Cord objavio da "nema ozlijeđenih" navijači Sixersa su podivljali. Miami je prije početka četvrte četvrtine držao priključak, Philadelphija je vodila 68:65, a onda su gosti nestali. Maxey je pogađa za tri poena i vodstvo svoje momčadi 92:77, tri i pol minute prije kraja i sve dileme oko pobjednika u ovom susretu su nestale.

Jimmy Butler je bio najbolji strijelac Miamija i utakmice sa 33 poena i devet skokova. Jedini od Miamijevih igrača koji je još upisao dvoznamenkasti učinak bio je Tyler Herro sa 14 poena.

Luki Dončiću je trebala pomoć suigrača i napokon je dobio. Jalena Brunsona u napadu i Reggieja Bullocka u obrani.Mavericksi su pokvarili 37. rođendan Chrisa Paula, prisilivši ga na sedam izgubljenih lopti i skromni šut 5/9. Nakon osam utakmica, Sunsi su prvi put imali ispod 50 posto procenat šut. Mavsi su u finišu treće četvrtine pobjegli na 80:63 i tu je bio kraj nadanja da Sunsi mogu napraviti nešto.

Dallas je dakle slavio doma protiv Phoenixa 103:94, a do pobjede ih je predvodio Jalen Brunson sa 28 poena, dok je Luka Dončić zamalo upisao triple-double. Slovenac je naime završio sraz s 26 poena, 13 skokova i devet asistencija. U redovima Phoenixa najbolji je bio Jae Crowder sa 19 poena, dok je Devin Booker ubacio 18 poena pridodavši tome šest asistencija.

Polufinala konferencija
Philadelphia - Miami 99:79 (1:2)
Dallas - Phoenix 103:94 (1:2)

Kopirati
Drag cursor here to close