Tyler Herro najbolji šesti igrač

Miami i Phoenix sigurni

"Svaki put nas dodatno impresionira, ali nismo iznenađeni. Ima ogromnu volju za pobjeđivanjem", rekao je Booker aludirajući na Chrisa Paula koji u petak proslavlja 37 rođendan.
Sport / Košarka | 05. 05. 2022. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miami je kod kuće pobijedio Philadelphiju 119:103 i poveo 2:0 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije, dok je Phoenix isto učinio na Zapadu nakon 129:109 pobjede protiv Dallasa.

Bam Adebayo s 23 poena i 9 skokova i Jimmy Butler sa 22 poena i 12 asistencija vodili su Heat, dok su dobre partije imali Victor Oladipo (19 poena) i najbolji 6. igrač lige Tyler Herro (18 poena i 7 skokova). Miami je većim dijelom susreta, uglavnom je držao Sixerse na odstojanju od nekih desetak poena, prije nego što će jednom mini serijom 8:0, otići na nedostižnih 18 poena razlika 104:86.

Herro je prvi igrač u povijesti Miami Heata koji je osvojio ovu nagradu, a dobio je 488 od mogućih 500 bodova. Od 100 članova glasačkog žirija sastavljenog od novinara i televizijskih komentatora širom svijeta, njih 96 stavilo je Herroa na prvo mjesto.

Drugo mjesto u ovom izboru osvojio je krilni centar Cleveland Cavaliersa Kevin Love sa 214 bodova (tri prva mjesta), dok je treći sa 128 bodova (jedno prvo mjesto) bio krilni igrač Phoenix Sunsa Cam Johnson.

U glasačkom procesu prvo mjesto je donosilo pet bodova, drugo mjesto je vrijedilo tri boda, a treće jedan. Da bi bili konkurentni za ovu nagradu, igrači su tijekom osnovnog dijela sezone morali više utakmica započeti na klupi za pričuve nego u početnoj petorci.

Ukoliko se Joel Embiid uskoro ne vrati na parket Philadelphia još neće dugo trajati protiv Miamija. Embiid se još nije oporavio od potresa mozga i ozljede zadobivene u posljednjoj utakmici prvog kruga doigravanja protiv Toronta, a Philadelphia s njim i bez njega nije ista momčad. Hoće li se uspjeti vratiti za treću utakmicu serije krajnje je neizvjesno. Najbolji strijelci u drugoj utakmici kod Sixersa su bili Tyrese Maxey s 34 poena, Tobias Harris je zabio 21, a James Harden 20 poena.

Kada na jednoj strani imate šuterski raspoložene Phoenix Sunse koji iz igre šutiraju 64.5 posto, (klupski rekord u doigravanju), onda vam ni Luka Dončić ne može pomoći. Dončić jeste bio prvi strijelac utakmice sa 35 poena, ali to nije bilo dovoljno Mavsima koji sada već imaju veliki zaostatak. Sunsi su u posljednjoj četvrtini napravili nevjerojatnu seriju 23:2, kojom su osigurali drugi trijumf. Devin Booker ubacio je 30 poena, pogodivši pritom pet trica, a Chris Paul je zabio 28 poena uz 8 asistencija za Sunse.

"Svaki put nas dodatno impresionira, ali nismo iznenađeni. Ima ogromnu volju za pobjeđivanjem", rekao je Booker aludirajući na Chrisa Paula koji u petak proslavlja 37 rođendan.

Miami - Philadelphia 119:103 (2:0)
Phoenix - Dallas 129:109 (2:0)

Kopirati
Drag cursor here to close