Pravi NBA play off

Fight u Memphisu, Bucksi bez šansi u Bostonu

"Nakon prve utakmice i onog promašaja, sam sebi sam rekao ovu utakmicu moramo dobiti. To sam morao uraditi za svoju momčad" naglasio je Morant koj je ukupno u posljednjoj četvrtini postigao 18 poena.
Sport / Košarka | 04. 05. 2022. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Možda ne izgleda lijepo, možda je nekome malo previše, ali to je pravi NBA play off. Pobjeda pod svaku cijenu. Bez obzira na sve. Upravo takva je bila druga utakmica polufinala Zapada, između Memphisa i Golden Statea. U prvoj utakmici je nakon grubog prekršaja isključen Draymond Green, u drugoj je ista sudbina zadesila Dillona Brooksa.

On je na samom startu utakmice opalio beka Warriorsa Garyja Paytona II po glavi, kojem je slomljen lakat i vrlo vjerovatno završena sezona.

Video: Dillon Brooks gets ejected for this flagrant 2 foul on Gary Payton II 

Lakat u lice je dobio i Draymond Green. Njegovo desno oko bilo je raskrvavljeno i napustio je parket, te se vratio u drugoj četvrtini sa šavovima na licu za koje je kriv Xavier Tillman.

Video: Draymond Green takes an elbow to the face from Xavier Tillman

U sjeni ovih žestokih duela, ostala je partija i to sjajna ove sezone fenomenalnog Ja Moranta koji je uništio Warriorse sa 47 poena, 8 skokova i 8 asistencija. Ono što je napravio u završnici je bilo fenomenalno, nešto poput Michala Jordana iz najboljih dana. Morant je zabio posljednjih 15 poena Memphisa u posljednje malo više od četiri minute za slavlje Memphisa 106:101.

"Nakon prve utakmice i onog promašaja, sam sebi sam rekao ovu utakmicu moramo dobiti. To sam morao uraditi za svoju momčad" naglasio je Morant koj je ukupno u posljednjoj četvrtini postigao 18 poena.

U posljednjih tridesetak sekundi, Warriorsi nisu mogli ništa. Thompson je izgubio loptu, Curry je promašio tricu. Njihovi najbolji igrači u ovoj utakmici su bili Stephen Curry s 27 poena i Jordan Poole s 20.

Video: Golden State Warriors vs Memphis Grizzlies - Full Game 2 

U drugoj utakmici Bostona i Milwaukeea nije bilo dileme. Jaylen Brown postigao je 25 od svojih 30 poena ukupno u prve dvije četvrtine, a u tom je periodu iz igre gađao 9-10, od čega 5-5 za tri poena. Jayson Tatum dodao je 29 poena, a kvalitetne su uloge imali i Grant Williams (21 poen), Al Horford (11 poena i 11 skokova) i Robert Williams III (10 poena).

Giannis Antetkounmpo ubacio je 28 poena (šut iz igre 11-27), uz 9 skokova, 7 asistencija, ali i 6 izgubljenih lopti. Bucksi su već na poluvremenu zaostajala 25 razlike i ovo je sigurno jedan od lošijih play off partija aktualenih prvaka. 

Polufinale konferencija:

Boston - Milwaukee 109:86 (1:1)
Memphis - Golden State 106:101 (1:1)

Kopirati
Drag cursor here to close