Polufinala konferencija

Sixersi ne mogu bez Embiida, Mavsima malo 45 poena Dončića

Luka Dončić odigrao je čudesnu utakmicu u kojoj je ubacio 45 poena uz 12 skokova i osam asistencija, ali uzalud. Phoenix Sunsi su na domaćem parketu dobili prvu 121:114. Mavsi su se mučili od početka utakmice, Sunsi su vodili 20:6...
Sport / Košarka | 03. 05. 2022. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počeo je drugi krug NBA play offa, startne domaće pobjede su ostvarili Miami i Phoenix. Tyler Herro je imao određenih zdravstvenih problema, ali se opravio do prve utakmice polufinala Istoka i bio najbolji domaći igrač. On je ubacio 25 poena što je njegova njegova druga najveća brojka uzmemo li u obzir samo playoff utakmice.

Herro je veliku podršku imao u suigraču Bamu Adebayu koji je upisao poen manje, ali je zato dodao 12 skokova i četiri asistencije. Jimmy Butler zabilježio je 15 poena, devet skokova i tri asistencije. Philadelphia je bez svoje najveće zvijezde Joela Embiida koji nije ni stigao u Miami.

Naime, Embiid se trenutno oporavlja od prijeloma jagodične kosti i potresa mozga iz utakmice s Toronto Raptorsima. Očekuje se i njegov izostanak u drugom susretu s košarkašima Philadelphije koje je sinoć po broju poena predvodio Tobias Harris (27). Tyrese Maxey dodao je 19, a James Harden 16 uz devet skokova i pet asistencija.

Miami je na osam poena prednosti koliko su imali domaći košarkaši nakon tri četvrtine, došao na 96:77 do polovine posljednje i utakmica je definitivno u tom intervalu odlučena. Tayler Herro je pogodio četiri trice, šutirao je 4/6 i malo je popravio jako šut za tri poena Miamia, 9/36.

Luka Dončić odigrao je čudesnu utakmicu u kojoj je ubacio 45 poena uz 12 skokova i osam asistencija, ali uzalud. Phoenix Sunsi su na domaćem parketu dobili prvu 121:114. Mavsi su se mučili od početka utakmice, Sunsi su vodili 20:6, što je prednost koju su održali do kraja utakmice.

Kada pogledate kretanje rezultata može se vidjeti, kako gosti nisu niti jednog trenutka uspjeli barem ozbiljnije zaprijeti.Phoenix su do vrijedne pobjede vodili Deandre Ayton s 25 poena i osam skokova te Devin Booker s 23 poena, devet skokova i osam asistencija, a solidni su bili i Chris Paul (19p, 5s, 3a) te Cameron Johnson (17p, 5s, 1a). Uz Dončića je kod gostiju najraspoloženiji bio Nijemac Maximilian Kleber s 19 poena.

Polufinale konferencija:
Miami Heat - Philadelphia 76ers 106:92 (1:0)
Phoenix Suns - Dallas Mavericks 121:114 (1:0)

Kopirati
Drag cursor here to close