Novak razočaran

VIDEO I Đoković: Šokiran sam, moj najgori meč na Grand Slam turnirima

"Ovo je jedan od najgorih mečeva na Grand Slamu koje sam igrao, barem što se ja sjećam", rekao je na presici nakon meča Novak.
Sport / Ostali sportovi | 26. 01. 2024. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo vremena Novak Đoković nije izgledao ovako kako jeste protiv Jannika Sinnera. Četiri seta niti jedna break lopta. Niti u jednom trenutku meča Đoković nije izgledao kao igrač koji može dobiti ovaj meč.

Bez obzira na taj treći set koji je dobio. Definitivno jedan od lošijih gledajući veliki broj Novakovih mečeva na Grand Slamu. I sam Novak je priznao na presici nakon meča kako je šokiran svojom igrom.

"Prije svega bih čestitao Sinneru na sjajnom meču i turniru. Zaslužio je da bude u finalu, nadigrao me je u potpunosti. Šokiran sam nivoom svoje igre. Malo što sam dobro radio u prva dva seta. Ovo je jedan od najgorih mečeva na Grand Slamu koje sam igrao, barem što se ja sjećam. U isto vrijeme, čestitke Janniku što je sve radio bolje od mene, u svakom aspektu igre. Uspio sam da podignem nivo u trećem setu. Generalno, nivo mog tenisa nije bio sjajan. U tim trenucima pokušate da podignete sebe i svoju igru. To sam pokušao i publika je bila sjajna", rekao je Novak na početku te se dotakao nastupa na Australian Openu ove godine.

"Čitav turnir nisam igrao ni blizu svog najboljeg. Možda protiv Mannarina, ali većinu mečeva nisam kako obično igram u Australiji. Na neki način me je iznenadilo, ali s druge strane nisam osjećao sebe. Netko bi rekao da je i polufinale dobar rezultat. On je servirao precizno. Ja, teško je sve opisati, mnogo je negativnih stvari. Nisam zadovoljan s returnom, kretanjem, backhandom. Sve je bilo ispod prosjeka. Bio je jako dominantan u svojim servis gemovima. Ako servirate dobro i ne suočite se s break šansom za protivnika... Čestitke za njega, odigrao je bez mane. I dalje imam nade za druge Slamove, Olimpijske igre i druge turnire. Tek je početak sezone. Nisam navikao na ovaj osjećaj. Nikada nisam izgubio u polufinalu. Hajde da vidimo. Ovaj turnir nije bio na mom nivou, ali to ne znači nužno da je to početak kraja", naglasio je Novak između ostalog.

Video: Novakova presica nakon meča 
Kopirati
Drag cursor here to close