Osjetio na svojoj koži

Đoković: Sloboda govora je samo iluzija

"Znam da nije moguće ugoditi svima, ali ispada da nas se tjera da odustanemo od izražavanja svojih ideja s poštovanjem, bez mržnje i sa slobodom", istaknuo je Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 17. 11. 2022. u 14:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković početkom tjedna dobio zeleno svjetlo za ulazak u Australiju, trogodišnja zabrana postala je prošlost i srpski tenisač više nema prepreka za dobivanje vize koja će mu omogućiti nastup na sljedećem Australian Openu, prenosi Sportske novosti.

Novak, podsjetimo, ove godine nije mogao braniti naslov u Melbourneu jer je deportiran iz zemlje zbog toga što nije cijepljen protiv virusa COVID-19.

U razgovoru za talijansku La Stampu jedan od najboljih tenisača u povijesti prisjetio se tog slučaja i otvoreno iznio neka svoja razmišljanja.

Znam da ljudi ponekad misle da glumim i da radim neke stvari jer želim biti voljen. No, nije tako. Samo pokušavam biti iskren. Znam da nije moguće ugoditi svima, ali ispada da nas se tjera da odustanemo od izražavanja svojih ideja s poštovanjem, bez mržnje i sa slobodom. Sloboda govora za mene je danas samo iluzija, rekao je Đokovića pa nastavio:

"Imam jedan primjer iz ove godine, s onim što mi se dogodilo oko pitanja cjepiva. Bio sam za slobodu i mogućnost da sam odlučujem što ću raditi sa svojim tijelom i odmah su me optužili da sam antivakser, a ja to nisam. Ako ne pripadate određenom načinu razmišljanja, brzo postajete negativac. A to nije dobro".

Progovorio je i o trenutnom broju 1 svjetskog tenisa, Carlosu Alcarazu.

"Sretan sam zbog njega i (Holgera) Runea, i zbog rezultata koje ostvaruju u svojim godinama. Za tenis je sigurno dobro da su se pojavila takva nova lica. No, u meni uvijek postoji ratnik koji želi borbu i stoga ne želim dopustiti mladim snagama da osvajaju turnire. Poštujem ih, i to jako, ali takav sam", zaključio je Novak.

Kopirati
Drag cursor here to close