Novak i Stefanos lako u polufinale

Đoković: Moj najbolji meč ove godine

" Ovo je bio jedan od mojih najboljih mečeva ove godine. Znao sam od početka kakva je taktika i što treba da radim, to sam uradio manje-više perfektno ", naglasio je Novak.
Sport / Ostali sportovi | 05. 11. 2022. u 00:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Realno, svi smo nekako više očekivali od mečeva četvrtfinala u Parizu, realno dobili smo jako malo. Novak Đoković i Stefanos Tsitsipas su svojim protivnicima prepustili tri, odnosno šest gemova. Branitelj naslova, Đoković je posao završio za sat i 15 minuta igre. Musetti je uspio uhvatiti tri gema, tri u drugom setu. Usput, Novak je imao čak 11 break lopti, šest puta je uzeo servis svom protivniku.

" Ovo je bio jedan od mojih najboljih mečeva ove godine. Znao sam od početka kakva je taktika i što treba da radim, to sam uradio manje-više perfektno. U prvih nekoliko gemova u drugom setu nije tako bilo, ali u ostatku meča jesam. Imao sam dobar intenzitet i nisam ponudio Musettiju priliku da se vrati. Pokušavala je publika da ga podigne, ali sam to znao i zato sam morao da odgovorim i u drugom setu", rekao je Novak Đoković nakon meča.

Većih problema nije imao niti njegov protivnik u polufinalu Stefanos Tsitsipas. Amerikanac Paul je čini se ulaskom u četvrtfinale iskoristio maksimum. Jeste zaprijetio na početku meča Tsitsipasu, propustio je četiri break lopte u prvom dugom gemu, ali je nakon toga igrao sporednu ulogu. Barem u prvom setu. Drugi je nešto bio zanimljiviji, na kraju je odluka pala u desetom gemu.

U međusobnim duelima Đoković protiv Tsitsipasa vodi 8:2. Posljednji duel je bio onaj iz finala Astana u kojem je Novak bio bolji
6-3, 6-4.

Kopirati
Drag cursor here to close