Skandal u Poljskoj

Prvi čovjek teniskog saveza zlostavljao suprugu, kćerke, tenisačice

" Želite li znati kakav je zapravo Miroslaw Skrzypczynski? Mogu poslati fotografije. Prebio me je više puta. Imam fotografije svakog premlaćivanja ", napisala je kćerka
Sport / Ostali sportovi | 01. 11. 2022. u 01:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki skandal potresa poljski tenis. Prvi čovjek teniskog saveza Poljske, Miroslav Skrzypczynski optužen je za seksualno i fizičko zlostavljanje maloljetnih tenisačica, ali i članova obitelji, bivše supruge i dvije kćeri.

Teške optužbe na njegov račun iznijela je majka njegove bivše supruge, proslavljene poljske tenisačice Renate Skrzypczynski. Optužila ga je za mentalno i fizičko zlostavljanje u razgovoru za poljski Onet.

Brzo je stigao odgovor predsjednika Saveza, koji se brani tvrdnjom da su to sve izmišljotine, a navodi da su napad pokrenule osobe kojima se ne sviđa činjenica što radi dobar posao na čelu Saveza.
Međutim kako navode mediji u Poljskoj neka od stravičnih dijela su čak fotografirana.

Ljudi koji već duže vremena rade s Miroslavom kažu kako je poznat kao stroga osoba, ali da ne vjeruju da bi on ikada mogao da uradi nešto tako.

Novinari Oneta Jacek Harłukowicz i Janusz Schwertner objavili su tekst u kojem otkrivaju šokantne informacije o Miroslavu Skrzypczynskom.

Sabina, majka Renate Skrzypczynski, bivše supruge Miroslava je poslala pismo adresirano na savez u kojem je stajalo kako Miroslav mentalno i fizički zlostavlja članove obitelji. Jednu od dvije kćerke je tukao toliko da je devojčica imala modrice po tijelu. Međutim, pismo nije došlo na željenu adresu jer ga netko jednostavno nije dostavio.

Neočekivano, u rujnu mjesecu ove godine, pojavila se informacija  jedne od kćeri koja se javila na Facebook profil posvećen upravo Miroslavu koji su opet anonimni protivnici predsjednika.

"Zdravo. Želite li znati kakav je zapravo Miroslaw Skrzypczynski? Mogu poslati fotografije. Prebio me je više puta. Imam fotografije svakog premlaćivanja. Nisam ih prije slala jer sam ga se bojala, sad mislim da je otišlo predaleko. To je sve moj otac Pomozite mi da ga otkrijem. Molim vas,", napisala je ona.

Novinari su pronašli majku bivše Miroslavove supruge koja je dva puta prijavila napade na svoju kćerku ali je lokalno tužilaštvo
odbilo da pokrene postupak. Njena kćerka Renata je također uspostavila kontakt s novinarima, ali im je kasnije poslala poruku i zahtijevala da se prekinu svaku komunikaciju s njom.

Ipak, jedna od tenisačica koju je nekada trenirao Miroslav je ispričala svoja iskustva.

" Kada sam imala 14 godina, prvi put me je dodirnuo. Hvatao me za grudi, zadnjicu... Njegov smijeh pamtim do danas. Tretirao je to kao zabavu" rekla je jedna od žrtava. Teniski savez se oglasio saopćenjem, jedno od tri su napisale kćerka, bivša supruga i sam
Miroslav. U njegovom saopćenju stoji:

" Informacije sadržane u članku nisu potkrijepljene nikakvim pouzdanim izvorom. Njihova jedina svrha je da me diskredituju u očima javnosti, ali prije svega predstavljaju prljavu političku borbu vezanu za moju funkciju predsjednika TS Poljske".

Kopirati
Drag cursor here to close