Rus bez izgubljenog seta

Medvedev prvi izborio polufinale

"Sretan sam jer sam ove godine možda izgubio neke mečeve poput ovog", istakao je Medvedev nakon meča.
Sport / Ostali sportovi | 16. 11. 2023. u 00:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daniil Medvedev je prvi izborio polufinale završnog Finalsa. U neku ruku malo iznenađenje, ali jednostavno, Rus je odigrao dva odlična meča, nije izgubio niti set. Zato da u slučaju na kraju bude krug trojice tenisača s omjer 2-1, Daniil je u najboljem položaju. Nije se raspao Daniil kada je ispustio 3-1 u prvom setu protiv Zvereva. Baš kao što nije "pukao" onako kako zna kada je Sasha otišao na 4-1 u tie breaku. Zverev je imao dvije set lopte, Medvedev je iskoristio prvu.

Do samog kraja drugog seta nismo vidjeli break lopte, tek je Zverev zaprijetio na 4-4, ali je kazna za propušteno stigla u narednom gemu. Završilo je 7-6(7), 6-4.

"Mentalno je to bio vrlo težak meč. Počeo sam vrlo dobro, dobro sam igrao. Zvereva nije bilo, ali je onda u jednom trenutku pojačao, podigao nivo svoje igre, dok sam ja igrao slabije. Srećom, kratko vrijeme. Sretan sam što sam se uspio presabrati i odigrati bolje na kraju prvog seta. Završnica oba seta bila je vrlo tijesna... U tie-breaku je dobio set loptu na svoj servis. Sretan sam jer sam ove godine možda izgubio neke mečeve poput ovog", istakao je Medvedev nakon meča.

Medvedev je osvojio 40 od 51 poena na prvi servis, uz 26 winnera, a sljedeći protivnik je Carlos Alcaraz koji još uvijek nije u polufinalu.

Nakon poraza u prvom meču, Španjolac se opravio trijumfom protiv Rubleva 7-5, 6-2. U jednom trenutku je Rublev u pravom smislu riječi "poludio". Nakon jedne greške linijskog suca je eksplodirao, u jednom trenutku se tako jako udarao drškom reketa po koljenu, da se ozlijedio.

Kopirati
Drag cursor here to close