Novak po šesti put slavio na završnom turniru

Đoković: Prošlo je sedam godina, zato je slađe

Sedam godina je prošlo od posljednjeg trijumfa na ovom turniru, istovremeno, činjenica da sam čekao sedam godina čini ovu pobjedu još slađom i još većom" rekao je Đoković
Sport / Ostali sportovi | 20. 11. 2022. u 21:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je tešku i turbulentnu godinu za njega završio na kraju na najbolji način. Po šesti put u karijeri je osvojio završni Finals, nekada Masters, čime se izjednačio s Rogerom Federerom po broju titula na turniru najboljih osam tenisača.

Ukupno je ovo 91. osvojeni turnir za Đokovića u karijeri do kojega je stigao u 130. finalu. Također, 35-godišnji Đoković postao je uvjerljivo najstariji pobjednik u 52-godišnjoj povijesti “Mastersa”, dosadašnji rekorder bio je Federer koji je svoj posljednji naslov osvojio 2011. u dobi od 30 godina. U večerašnjem finalu, Novak je savladao Caspera Ruuda 7-5, 6-3.

Za ovaj naslov Novaku su bila dovoljna dva breaka, pa je na kraju izgledalo puno lakše nego što je to izgledalo na početku meča.
Kada se ponovo Novak počeo hvatati za glavu, kada je opet osjetio određene probleme. Govor tijela je bio takav, ali Ruud nije iskoristio moguću priliku jer je ispustio 0:30.

Na pauzi između gemova popio je očito neki lijek pa je u nastavku iz poena u poen izgledao sve bolje. Kada se lomio prvi set Novak je imao i malo sreće. Jednom je loptica zakačila vrh mreže, jednom je vratio prvi servis Ruuda uz pomoć " oka sokolovog". Break Đokovića za 3:1 bio je dovoljan za trijumf. Za meč loptu su Novak i Casper odigrali vrhunski poen s 36 izmjena.

"Ovo je bilo finale, to su mečevi koji odlučuju vrlo male razlike. Na kraju se pokazalo kako je jedan break u svakom setu bio dovoljan. Obojica smo stvarno dobro servirali i mislim da sam u nekim odlučujućim trenucima, poput 12. gema prvog seta, uspio da
pogodim par returna. Natjerao sam ga da trči, natjerao sam ga da igra. Zaista sam bio zadovoljan načinom na koji sam igrao. Tražio sam da budem vrlo agresivan i to je odlično funkcioniralo. Zaista sam zadovoljan nastupom. Sedam godina je prošlo od posljednjeg trijumfa na ovom turniru, istovremeno, činjenica da sam čekao sedam godina čini ovu pobjedu još slađom i još većom" rekao je Đoković po završetku meča.

Đoković je upisao svih pet pobjeda na završnom turniru, što mu je osiguralo nagradu od 4,7 milijuna dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close