Auger-Aliassime i Fritz ostali u igri

Ruud osigurao prvo mjesto i ostavio Rafu bez polufinala

"Uvjeti su takvi da mnogo više odgovaraju serverima, Felix je bio bolji i zasluženo pobijedio. Nema tu što da se priča", izjavio je Nadal.
Sport / Ostali sportovi | 16. 11. 2022. u 00:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednja tri meča koja je odigrao Rafael Nadal izgubio je bez osvojenog seta. Poražen je u prvom kolu Bercyja, nakon toga je uvezao dva poraza na završnom Finalsu. Prije toga je poražen u osmini finala US Opena, pa u prvom kolu Cincinnatija. To mu se nije dogodilo od 2009. godine.

Felix Auger-Aliassime je slavio u dva seta 6-3, 6-4. Nadal je bolje izgledao do 4-3 u prvom setu ali je onda izgubio svoj servis. Pokušao je, trudio se, ali u njegovim udarcima nije bilo siline, snage kakve obično bude. Imao je Rafa pet break lopti niti jednu nije iskoristio. Felix je od četiri iskoristio dvije.

"Bilo je mnogo bolje nego u prvom meču protiv Fritza. Propustio sam svoje šanse na startu seta, onda sam odigrao katastrofalan gem na svoj servis u osmom gemu i od tog trenutka je bilo teško. Uvjeti su takvi da mnogo više odgovaraju serverima, Felix je bio bolji i zasluženo pobijedio. Nema tu što da se priča", izjavio je Nadal.

Iako je izgubio dva meča bez izgubljenog seta, Rafa je gajio nadu, neku mršavu da bi mogao izboriti polufinale. Međutim, ta posljednja, tanka slamka je ispala iz ruku nakon što je Casper Ruud osvojio prvi set protiv Taylora Fritza. Nadal se mogao nečemu nadati da je recimo Ruud izgubio u dva seta, ali se to nije dogodilo. Nadal koji nikada nije osvojio završni Finals će morati čekati neku drugu priliku. Koliko mu godine i ozljede budu dozvoljavale.

Ruud ne samo da je uzeo set Fritzu već je slavio u tri seta i osigurao prvo mjesto u Zelene skupine. Ruud nakon finala US Opena ništa nije napravio. Tek dvije pobjede, međutim u Torinu je Norvežanin odličan. Jedan break i iskorištena druga set lopta za 6-3 Ruuda, međutim Fritz se nije predao.

Ono što nije napravio u drugom, jeste u najboljem mogućem trenutku kasnije, desetom. Na kraju je odluka pala u tie breaku trećeg. Imao je Casper velikih 5-1, propušta dvije meč lopte, ali koristi treću na 8-7. Felix se prethodno vratio na 6-6.

"Mislim da je moje kretanje puno bolje nego što je bilo u nekim prethodnim tjednima. To je bio onaj period kada se jednostavno nisam mogao kretati, kada su noge bile teške. Ali ovdje u Torinu je stvar puno drugačija. Rezervirao sam mjesto u polufinalu, sjajno se osjećam" rekao je nakon meča Ruud.

Kopirati
Drag cursor here to close