Francuz je uzeo jedan set

Đokovića mučila zadnja loža, pijani navijači ali ide dalje

"Nije idealno, sada je još lošija situacija, ne treniram danima između, prostora i vremena da se oporavim i da sebi dam što veće šanse za naredni meč", naglasio je Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 19. 01. 2023. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je prošao u treće kolo Australian Opena. Ali nije bilo lako. Bez obzira na to što je u posljednja dva seta izgubio dva gema. Međutim, malo poznati Francuz, kvalifikant Enzo Couacaud je izvukao maksimum. Dobio je jedan set, pružio više nego dobar otpor.

I koliko god izgleda da je meč bio nezanimljiv, bilo je tu svega. Novaka je opet mučila zadnja loža, Francuza skočni zglob, dok su organizatori imali problema s pijanim navijačima. Uzeo je Novak relativno lako prvi set, dupli break za čistih 6-1. U drugom setu je propustio jednu break loptu kod 3-3, dvije u nepovrat su otišle kod 6-5. Nešto ranije u devetom gemu Novak je tražio medicinski time out. Završio je svlačionici, ali po povratku nije izgledao dobro. Couacaud je iskoristio svoju priliku i vratio se u meč.

Francuz je također u jednom trenutku otišao do svlačionice. Između drugog i trećeg seta. Nastavio je Novak držati ritam, napravio je break za 2-0 na početku drugog. Sljedeći gem je trajao čak jedanaest minuta, viđena je i rasprava u kojoj je Novak zatražio da sudac izbaci navijače. Rasprava je potrajala, Novak je tražio od suca u stolici da pozove ljude iz osiguranja, međutim manja grupica (četiri navijača), je ostala na tribina. Ipak, Novak je priveo meč kraju nakon više od tri sata igre. Nakon meča, Novak je pričao o ozljedi.

"Bolje je prošao prvi meč u odnosu na ozljedu, imao sam postepeno pogoršavanje ozljede, intenzitet se pojačavao. Medicinski time out gdje sam izašao i promijenio steznik plus popio lijekove, te pilule su počele da djeluju nakon 30 min, u četvrtom setu sam osjećao da sam mogao da se krećem, nisam odigrao lopte kako sam proklizavanja su bila veliki problem. Morao sam da spustim ruku i da budem agresivniji, nisam puno tražio da ostajem u izmjenama, da se što kraće igraju poeni i funkcioniralo je. On je utegnutije krenuo treći set, meni je mentalno pomoglo, nije idealno, sada je još lošija situacija, ne treniram danima između, prostora i vremena da se oporavim i da sebi dam što veće šanse za naredni meč", naglasio je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close