Prvi nastup je prošao bez problema

Đoković: Noga je dobro, ali nije idealno

"Vidjet ćemo šta će biti kada popuste lijekovi i uticaj pilula. Dobra stvar je dan između pa ti to daje mogućnost da se regeneriraš", naglasio je Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 18. 01. 2023. u 00:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od završnice turnira u Adelaideu Novak ima problema sa zadnjom ložom. Situacija se donekle pogoršala dolaskom u Melbourne. Pojedine treninge je preskočio, neki nisu bili željenog intenziteta. U susretu prvog kola vidjeli smo zavoj, bandažu na nozi. Nešto što nemamo prilike često vidjeti kod Novaka.

"Noga je dobro, ali nije idealna. Nisam trenirao onako kako sam želio posljednjih dana. Sve je bilo bolje kako je odmicao meč i to je ono što me hrabri.Testirao sam nogu na početku. Razmišljao sam usko, da se zaštitim, zato mi je trebalo vremena da se priviknem na meč, da se krećem slobodnije. Sve što je meč odmicao, osjećao sam se sve bolje. Protivnik je servirao dobro, ali u drugom dijelu drugog seta sam počeo da igram u drugoj brzini. Zaista sam sretan što sam uspio da završim meč na način na koji sam završio. U trećem setu, noga je bila bolje. Vidjet ćemo šta će biti kada popuste lijekovi i uticaj pilula. Dobra stvar je dan između pa ti to daje mogućnost da se regeneriraš. To iskustvo od prije dvije godine mi je pomoglo. Ako se po jutri dan poznaje. Biće dobro sve", pojasnio je nakon meča Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close