Ispustio sedam gemova

Đoković siguran na startu

"Imao sam sreće da pobijedim u mnogo mečeva na ovom terenu, posebno u večernjem terminu. Zato, da mogu da biram mesto i vrijeme, jedan teren gdje bih volio da igram, to bi uvijek bila Rod Lever arena u večernjem programu", rekao je Novak.
Sport / Ostali sportovi | 17. 01. 2023. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je uspješno preskočio prvu prepreku na ovogodišnjem Australian Openu. On je s očekivanih 3-0 eliminirao
Španjolca Roberta Carballesa Baenu, 75. igrača na svijetu, po setovima 6-3, 6-4, 6-0.

Najuspješniji tenisač u povijesti Australian Opena sjajno je dočekan u Melbourneu i imao je veliku podršku s tribina. Đoković se u Australiju vratio poslije dvije godine jer mu u 2022. zbog statusa cijepljenosti protiv Covida-19 nije bilo dozvoljeno sudjelovanje, pa je deportiran poslije sudskog postupka.

Đoković već 1831 dan ne zna za poraz na Australian Openu, a posljednji poraz nanio mu je Korejac Hyeon Chung u osmini finala 2018. godine. Bila je ovo njegova 35. uzastopna pobjeda na turniru. Španjolac je ostavio dobar utisak na terenu, borio se koliko je mogao, dok je Novak nastupio s bandažom na nozi što očito ukazuje na određene probleme.

Što se tiče samog meča, Baena je imao neke svoje prilike, u petom gemu prvog, najbolje, ali Novak je odmah u narednom gemu stigao do breaka. Break za 4-2, drugi za 4-3 dobrim dijelom su usmjerili ovaj meč.

"Hvala svima što ste ostali ovako kasno. Hvala vam za ovakav prijem. Osjećam se sretno jer sam se vratio. Na ovom terenu sam imao velikih pobjeda, osjećao sam se najbolje u karijeri. Svaki put kada izađem na ovaj teren je tako. Imao sam sreće da pobijedim u mnogo mečeva na ovom terenu, posebno u večernjem terminu. Zato, da mogu da biram mesto i vrijeme, jedan teren gdje bih volio da igram, to bi uvijek bila Rod Lever arena u večernjem programu. Veoma sam zadovoljan kako sam igrao u trećem setu, nisam mu dao puno šansi da diše. U drugom setu je bilo uspona i padova. S njim sam trenirao u Španjolskoj i zaslužuje veliki aplauz. Moji roditelji su tu nakon 15 godina. Nakon moje prve titule 2008. ponovo su tu, u mom boksu ovdje u Australiji. Nadam se da će mi donijeti sreće i ove godine", zaključio je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close