Nole i Mamba

Đoković: Kobe je bio uvijek dostupan za savjet i podršku

"Ono što se dogodilo s njegovim iznenadnim odlaskom jako me dotuklo. Postao je legenda Lakersa i košarke i pomislio sam da bi ovo bio simboličan način da mu odam počast", pojasnio je Novak.
Sport / Ostali sportovi | 11. 09. 2023. u 02:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je počelo u Australiji. Tamo je 2008. godine Novak Đoković osvojio prvi Grand Slam naslov. Na naredni je čekao tri godine. Te 2011. je uspio doći do kraja na tri od četiri velika turnira. Prije dvije godine je bio na korak do četiri velika u istoj godine. Upravo ga je u New Yorku zaustavio Medvedev. Prošle godine ga nije bilo na US Openu. Sada se vratio u uzeo 24. naslov.

"Ne znam odakle da počnem, puno mi znači. Moram to da kažem, živim san iz djetinjstva. Bavim se sportom koji je dao sve mojoj porodici. Došli smo iz teške situacije 90-ih, ratovi... Moji roditelji su me mnogo podržali da bi mi dali podršku. Ovo je skup sport, nije svima dostupan. Nitko se u mojoj porodici nije bavio tenisom, tako da malo čudan izbor. Veliku podršku sam imao. Ovo je vaš trofej koliko i moj. Volim vas.

Pisati povijest je nešto specijalno. Imao sam dječački san da osvojim Wimbledon. Kada sam to ostvario, pojavili su se novi ciljevi. Nisam vjerovao da ću biti s vama i pričati o 24. Grand Slam tituli. Posljednjih par godina sam shvatio da imam šansu da jurim povijest" pričao je nakon meča Đoković. Nakon kojeg je odlučio na poseban način odati počast Kobeu Bryantu. To je bila majica s brojem 24, na kojoj je pisalo Mamba uz sliku Novaka i Bryanta

Video: Novak oblači majicu 

"Palo mi je na pamet prije otprilike sedam dana, ali nikome nisam govorio. Pomislio sam da bi bilo lijepo to učiniti ako dođem u šansu osvojiti turnir. Onda sam prije koji dan zamolio prijatelje da mi pomognu otisnuti majicu. Često smo znali pričati o pobjedničkom mentalitetu, pogotovo mi je to puno značilo u trenucima kad sam bio ozlijeđen i trudio se vratiti na vrh. Kobe je bio jedan od onih na koje sam se najviše oslanjao, uvijek je bio dostupan za savjet i podršku. Ono što se dogodilo s njegovim iznenadnim odlaskom jako me dotuklo. Postao je legenda Lakersa i košarke i pomislio sam da bi ovo bio simboličan način da mu odam počast", pojasnio je Novak.

Kopirati
Drag cursor here to close