Vratio se nakon 0-2

Đoković: Imao sam razgovor sa sobom u ogledalu

"Imao sam razgovor sa sobom u ogledalu. Bio sam ljut, razmišljao sam što bi trebalo napraviti. Morao sam se natjerati da se podignem, da počnem vjerovati u sebe", kaže Novak.
Sport / Ostali sportovi | 02. 09. 2023. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Laslo Djere je imao velikih 2-0 u setovima protiv Novaka Đokovića. A onda je u svom stilu najbolji teniser svijeta napravio preokret. U nastavku je izgubio pet gemova. Još jedan preokret, osmi u karijeri kada su u pitanju Grand Slam turnir. Prvi put je to napravio još 2005. godine protiv Lopeza na Wimbledonu. Nakon toga došao je Federer na US Openu 2011.godine, pa je slijedio Roland Garros sljedeće godine i Seppi u četvrtom kolu. Nanizao je nakon toga Andersona, Musettija, Tsitsipasa, Sinnera.

"Ova pobjeda je poruka svima da sam očigledno još uvijek u mogućnosti igrati pet setova, igrati duboko u noć. Povratak nakon gubitka prva dva seta uvijek šalje jaku poruku budućim suparnicima. Ne želim biti u ovoj poziciji, više volim pobijediti bez izgubljenog seta. Nadam se da ću se vratiti na taj put u sljedećem meču", pričao je Đoković nakon meča.

Naravno i ovaj put je Novak nakon dva seta završio u svlačionici. Kao što se to često dogodi, po povratku je bio potpuno drugi igrač pa je novinare zanimalo što se događalo u svlačionici.

"Imao sam razgovor sa sobom u ogledalu. Bio sam ljut, razmišljao sam što bi trebalo napraviti. Morao sam se natjerati da se podignem, da počnem vjerovati u sebe. Događalo mi se slično i ranije, nekoliko puta se nisam uspio vratiti, ali večeras jesam. Ovo je bio jedan od najtežih mečeva u ovoj i posljednjih nekoliko godina. Ovo je bio jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao", naglasio je Đoković te za kraj pohvalio svojeg suparnika:

"Djere nije pokazivao umor, podigao se i igrao je bolje u petom setu nego u ranije sva. Disao mi je za vrat, prijetio, igrao jako dobro", priznao je Novak.

Kopirati
Drag cursor here to close