Medvedev pao u tri seta

Đoković nastavio po svom, uzeo 24. Grand Slam naslov

Novak je uzeo 24. Grand Slam naslov, četvrti put je otišao do kraja u New Yorku. Sada se izjednačio s Margaret Court po broju Grand Slamova u svim teniskim erama.
Sport / Ostali sportovi | 11. 09. 2023. u 01:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je pobjednik US Opena. U finalnom meču, Novak je savladao Daniila Medvedeva 6-3, 7-6(5), 6-3. U tri seta koja su bila teška, kao možda u nekom meču pet. Međutim, sve važnije poene, sve teške poene je dobio Novak Đoković. Neki su stvarno bili nevjerojatni.

Novak je uzeo 24. Grand Slam naslov, četvrti put je otišao do kraja u New Yorku. Sada se izjednačio s Margaret Court po broju Grand Slamova u svim teniskim erama. S 36 godina je otišao do kraja na jednom Grand Slam turniru uz samo dva izgubljena seta. Ove godine je uzeo tri. 

U New Yorku je za prvu titulu savladao Nadala, za drugu Federera, onda su na red došli Del Potro i Medvedev. Zanimljivo, baš je 2018. godine istim rezultatom slavio protiv Del Potra.

Video: Jedan od poena 

Drugi set je bio ključan. Za rasplet cijelog meča. Drugi set koji je trajao sat i 45 minuta. Drugi set u kojem su obojica morala "kopati" za svaki poen. Posebna priča su bili sedmi i osmi gem. Udaralo se žestoko s osnovne linije, dvadeset, trideset izmjena za jedan poen bila je sasvim normalna pojava u ovom finalu. U sedmom gemu je Novak imao jednu break loptu. Medvedev svoju u narednom. U tom gemu smo vidjeli Novakove dvije dvostruke, ali i tri fenomenalna voleja u nizu.

Činilo se u tim trenucima da je Đoković energetski pao, da malo nedostaje Medvedevu da se vrati u meč. U tom periodu smo imali na meniju nekoliko sjajnih poena, recimo onaj na gem loptu Medvedeva kod 5-5. Recimo da bi to mogao biti jedan od najboljih poena na turniru uopće.

Video: Jedan od poena 

Đokovića je mučio servis, uvezao je ponovo dvije dvostruke, Medvedev je imao set loptu i nije je iskoristio. Novak spašava set-loptu hrabrim izlaskom na mrežu i sigurnim volejom. Imao je Medvedev 3-1 u tie breaku, imao je 5-4, ali je na set loptu Novaka, Rus pospremio loptu u mrežu. Novak je poveo 2-0 u setovima i sve je bilo jasno. Posebno kada je stigao do 3-1 u trećem, Medvedev se posvađao sa svojim trenerom, ali je uspio vratiti izgubljeni servis. Sljedeći nije i Novak je treći set završio kao prvi 6-3.

Video: Meč lopta 
Kopirati
Drag cursor here to close