Igra protiv Dimitrova

Đoković izborio finale Mastersa u Parizu

Đoković će u finalu sutra igrati protiv Grigora Dimitrova, koji je u prvom polufinalu sa 6:3, 6:7(1), 7:6(3) pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa.
Sport / Ostali sportovi | 04. 11. 2023. u 20:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski tenisač Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Parizu nakon što je u velikom preokretu slavio protiv Andreja Rubljova rezultatom 2:1, po setovima 5:7, 7:6 i 7:5.

Meč je počeo s po jednim breakom na obje strane, nakon čega se igralo izjednačeno sve do vodstva Rusa 6:5.

Đoković je tada servirao za ostanak u setu, ali je poklekao i Rubljov je novim breakom došao do seta.

U drugom setu Đoković je propustio niz prilika za break, ali je uspio da u tibereaku slomi otpor rivala i izbori treći odlučujući set.

Uslijedio je treći set gdje se bolje snalazi Đoković u dramatičnom trenutku susreta. Napravio je break pri rezultatu 6:5 i tako se plasirao u finale.

Zanimljivo, Rubljov je napravio duplu servis grešku na meč-lopti, a onda i polomio reket.

Đoković će u finalu sutra igrati protiv Grigora Dimitrova, koji je u prvom polufinalu sa 6:3, 6:7(1), 7:6(3) pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa.

32-godišnji Dimitrov će loviti deveti ATP naslov u karijeri, s tim da je posljednji osvojio daleke 2017. godine, dok Đoković ide na svoju sedmu titulu.

Osim što može osvojiti sedmu titulu na Masters turniru u Parizu, Đoković sutra može doći i do nevjerojatnog 40. trofeja na Masters turnirima.

Finalni meč igra se od 15 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close