Do 18 godina

Mostar: Završen Međunarodni teniski turnir za juniore i juniorke

Sudionicima turnira pripadaju i bodovi za međunarodnu rang listu.
Sport / Ostali sportovi | 08. 10. 2023. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Teniskom klubu Mostar danas je završen Međunarodni teniski turnir za juniore i juniorke do 18 godina. Turnir je iz obitelji i kalendara Međunarodne teniske federacije – ITF, a igrao se pod nazivom „Mostar Open 18&U 2023“.

Turnir je počeo u nedjelju 01.10.2023. godine. Rang turnira je 3 i tradicionalno se održava u ovom terminu sve od 2000 godine.

Kvalifikacije su se igrale dva dana i to nedjelja i ponedjeljak, 01. i 02. listopada, a glavni turnir je počeo u utorak, 03. listopada i trajao šest dana.

U kvalifikacijama je sudjelovalo 24 juniora i 15 juniorki, a po četvero iz obje konkurencije se plasiralo u glavni turnir.

U glavnom turniru su nastupili:

  • Muška konkurencija: 32 igrača (15 zemalja)
  • Ženska konkurencija: 32 igračice (11 zemalja)

Igrači i igračice su došli iz sljedećih zemalja: BIH, CRO, LIE, SRB, SLO, POL, UKR, ITA, MKD, GER, EST, TUR, GBR, LAT, SUI, RUS, MEX, FRA, USA (ukupno 19).

Najviše sudionika je iz Hrvatske (11) i Srbije (7), u obje konkurencije.  Odmah iza po zastupljenosti je Slovenija (6), pa dalje ostale zemlje.

Format turnira je bio na kosturu: muški 32 / ženski 32. U turniru su se igrali i parovi i to na formatu od 16 u obje konkurencije.

U finalnom meču pojedinačno u muškoj konkurenciji sastali su se: MARKO MAKSIMOVIĆ (SRB) i NATHAN TROUVE (FRA). Slavio je MARKO MAKSIMOVIĆ, rezultatom: 6/2; 6/1.

U ženskoj konkurenciji pojedinačno sastale su se: PETRA KONJIKUŠIĆ (SRB) i IVA LAKIĆ (MNE). Pobijedila je IVA LAKIĆ, rezultatom: 6/0; 6/1.

U finalnom meču parova u muškoj konkurenciji sastali su se par: NATHAN TROUVE (FRA) i JACOPO VASAMI' (ITA) s parom EGOR GORIN (RUS) i MARKO MAKSIMOVIĆ (SRB). Slavili su GORIN i MAKSIMOVIĆ, jer su protivnici predali meč.

U ženskoj konkurenciji parova u finalu su igrale: IVA LAKIĆ (MNE) i MAŠA TANASKOVIĆ (SRB) protiv para LUNA IVKOVIĆ (CRO) i PETRA KONJIKUŠIĆ (SRB). Pobijedile su LAKIĆ i TANASKOVIĆ, rezultatom: 6/2; 6/4.

Sudionicima turnira pripadaju i bodovi za međunarodnu rang listu i to pobjedniku 30 bodova, finalisti 18, polufinalisti 9, četvrtfinalisti 5 i 2 boda će dobiti oni koji prođu u drugo kolo, dok oni koji ispadnu u prvom kolu ostaju bez bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close