U lovu na novu Grand Slam titulu

Dodig u finalu mješovitih parova

Međutim, u desetom gemu drugog Zhang i Peers prijete, imaju break loptu kod 4:4, pa i kod 5:5, ali su Dodig i Mladenović nekako preživjeli. A onda su kaznili svoje protivnike, oduzimanjem servisa Kineskinji za 7:5 i izjednačenje u setovima.
Sport / Ostali sportovi | 26. 01. 2022. u 12:18 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Dodig se plasirao u svoje deveto finale na Grand Slam turnirima, šesto u konkurenciji mješovitih parova. U polufinalu su Dodig i Kristina Mladenović nakon sat i 32 minute igre savladali kombinaciju Shuai Zhang/John Peers u tri seta 1:6, 7:5, 10:2. Zhang i Peers su vrlo lako dobili prvi set, iskoristivši prvu break loptu u četvrtom gemu za 3:1, pa onda i četvrtu u šestom. Mladenović i Dodig su izgledalo jako loše.

Ipak, kako je meč odmicao tako su Kiki i Ivan izgledali bolje, prije svega sigurnijiji su bili na svoj servis. Međutim, u desetom gemu drugog Zhang i Peers prijete, imaju break loptu kod 4:4, pa i kod 5:5, ali su Dodig i Mladenović nekako preživjeli. A onda su kaznili svoje protivnike, oduzimanjem servisa Kineskinji za 7:5 i izjednačenje u setovima.

Nakon toga je uslijedio prekid zbog kiše i zatvaranja krova u Margaret Court Areni, ali to nije zasmetalo hrvatsko-francuskoj kombinaciji. U "match tie-breaku" su dominirali i ostavili suparnike na dva poena.Hrvatsko-francusku kombinaciju u finalu očekuju bolji iz okršaja Escobar/Hradecka i Fourlis/Kubler. U mješovitim parovima Dodig je dvaput osvajao Roland Garros (2018, 2019) i jednom Wimbledom (2019), sve s Latishom Chan.

Kopirati
Drag cursor here to close