Ispustio 2:0 u setovima ali prošao dalje

Berrettini: Borio sam se do posljednjeg atoma

Francuz je dobio treći i četvrti set, a onda se ponovo našao u problemima početkom petog. Nije se izvukao, Beretini je baš kao i Rafa Nadal posle ispuštene prednosti od dva seta odmah napravio break u odlučujućem setu,...
Sport / Ostali sportovi | 25. 01. 2022. u 16:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedmi nositelj Talijan Matteo Berrettini po prvi puta se plasirao u polufinale Australian Opena pobijedivši u utorak u četvrtfinalu Francuza Gaela Monfilsa sa 6:4, 6:4, 3:6, 3:6, 6:2 poslije 3 sata i 52 minute igre.

Nakon maratonca koji su odigrali Nadal i Shapovalov, na scenu su stupili Berrettini i Monfils u meču koji je po raspletu situacija na terenu bio sličan prethodnom. Berrettini je sa dva breaka došao do 2:0, iako je u drugom setu mogao i prije doći do velike prednosti s obzirom da je Monfils već u prvom gemu drugog spasio tri break lopte, pa je onda u jednom od dužih gemova Berrettini spašavao također tri break lopte. Nakon što je Monfils izvukao tri break lopte u trećem gemu trećeg, Berrettini je za trenutak posustao.

Francuz je dobio treći i četvrti set, a onda se ponovo našao u problemima početkom petog. Nije se izvukao, Beretini je baš kao i Rafa Nadal posle ispuštene prednosti od dva seta odmah napravio break u odlučujućem setu, a zatim je sa još jednim zabetonirao trijumf.

"Osjećaj je nevjerojatan. Zaista sam sretan zbog sebe, publika je uživala u pet setova velike borbe. Mislio sam da ga imam u trećem setu, a onda sam se našao u petom.Borio sam se do posljednjeg atoma, nisam želio odustati. Slične stvari su se događale u meču protiv Alcaraza. Ja sam vodio a onda su oni počeli igrati bolje" pričao je nakon meča Berrettini koji je od danas zvanično prvi Italijan koji je došao do polufinala na Australian Openu.

Kopirati
Drag cursor here to close