Ivan lovi šesti Grand Slam naslov

Dodig i Kiki Mladenovic stigli do polufinala miksa

Na ovogodišnjem Australian Openu Ivan i Kristina - Kiki Mladenovic su se probili do polufinala. Hrvatsko-francuska kombinacija je sa 6:4, 6:2 eliminirala novozelandski miks Erin Routliffe i Michaela Venusa.
Sport / Ostali sportovi | 25. 01. 2022. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do sada je karijeri osvojio tri naslova u miksu. Dvije godine zaredom su Ivan Dodig i Latisha Chan bili nedodirljivi na Roland Garrosu, a onda su 2019. godine dodali još i titulu na Wimbledonu. Nešto ranije je je izgubio dva finala, partnerica je bila Sania Mirza. I to nije sve što se tiče Dodiga. On i Marcelo Melo su uzeli Roland Garros, dok je prošle godine otišao do kraja na Australian Openu s Filipom Polášekom.

Na ovogodišnjem Australian Openu Ivan i Kristina - Kiki Mladenovic su se probili do polufinala. Hrvatsko-francuska kombinacija je sa 6:4, 6:2 eliminirala novozelandski miks Erin Routliffe i Michaela Venusa, te ih u borbi za finale očekuju 2. nositelji, Shuai Zhang i John Peers. Oni su sa 6:4, 6:4 nadigrali Enu Shibaharu i Bena McLachlana.

Kristina je rođena 1993. godine i kćerka je nekadašnjeg rukometnog golmana Dragana Mladenovića koji je bio član reprezentacije Jugoslavije na Olimpijskim igrama 1984. godine, odnosno dvije godine kasnije na Svjetskom prvenstvu. Majka Dženita Mladenović je rođena u Prijepolju i sestra je nekadašnjeg radijskog i tv voditelja i spikera Tarika Helića.

Kristina je netko tko ima itekako iskustva kada je u pitanju konkurencija parova. Uzela je pet Grand Slam titula igrajući sa Tímeaeom Babos i Carolinom Garcijom, dok su Kiki i Daniel Nestor osvojili dva naslova i miksu.

Kopirati
Drag cursor here to close