Matija Pecotić

Direktor firme koji povremeno zaigra na ATP turnirima

Nekad treniram i sa svojim šefom koji ima 70 godina. Ovaj tjedan sam trenirao s tipom koji je u kasnim 50-ima. Katkad morate biti kreativni", kaže Matija koji u prvom kolu Delray Beacha igra protiv Marcusa Girona.
Sport / Ostali sportovi | 15. 02. 2023. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedna zanimljiva priča dolazi iz svijeta tenisa za koju se pobrinuo Matija Pecotić. Trenutačno 784. igrač svijeta. Matija je igrao na United Cupu za Hrvatsku, međutim pažnju na sebe je skrenuo nastupom na turniru u Delray Beachu.

Tamo je čovjek uredno prošao kvalifikacije i izborio glavni dio ždrijeba. Na prvu niti prvi, niti posljednji tenisač koji je to uradio na nekom turniru, međutim, jedna druga stvar Matiju izdvaja od ostalih tenisača.

Matija je odrastao na Malti, kasnije je studirao i igrao tenis na Sveučilištu Princeton. Tenis je u početku bio u drugom planu, sve do četvrte godine kad je briljirao u Sveučilišnoj teniskoj ligi (NCAA), ostvarivši najbolju sezonu Princetona u zadnjih 50 godina, kasnije se probio do drugog mjesta na rang listi sveučilišnih tenisača.

Činilo se kako je dobra teniska karijera na pomolu, ali je onda odradio jednu operaciju bruha koja se iskomplicirala, pa je ostao u krevetu više od osam mjeseci. U to vrijeme je na tenis mogao zaboraviti, knjiga je bila prvi izbor. Kasnije će diplomirati na Princetonu, pa otišao na Harvard Business School. Od 2021. je direktor u kompaniji Wexford Real Estate Investors, koja upravlja portfeljem nekretnina i posluje na 20-ak tržišta u SAD-u i Kanadi. Pojednostavljeno, Matija je poslovni čovjek koji u "slobodno vrijeme" igra tenis.

"Apsolutno volim ovu igru i znam da neću trajati zauvijek, ipak su mi 33 godine. Pokušavam iskoristiti svaki dan. Kad god stignem, trudim se trenirati svako jutro, pet, šest puta tjedno. Nekad treniram i sa svojim šefom koji ima 70 godina. Ovaj tjedan sam trenirao s tipom koji je u kasnim 50-ima. Katkad morate biti kreativni", kaže Matija koji u prvom kolu Delray Beacha igra protiv Marcusa Girona.

Vjerojatno će Matija morati uzeti slobodan dan u firmi, kako bi se skoncentrirao na posao ili će svoje obaveze zaključiti nešto ranije pa uzeti reketu u ruke.

Kopirati
Drag cursor here to close