Za pola milijuna eura sve ispričao

Becker: Htjeli su me ubiti, prijetili su silovanjem

"Mislim da sam u zatvoru naučio lekciju. Veoma skupu. Veoma bolnu. Ali cijela me stvar naučila nečem važnom i dobrom. I neke stvari se dešavaju očito s razlogom", reći će Boris.
Sport / Ostali sportovi | 22. 12. 2022. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za početak se ofarbao, pa uzeo od tv kuće SAT 1 pola milijuna eura nakon čega je izašao u javnost s onim što je proživljavao iza rešetaka u Engleskoj.

Kao što je poznato, Becker je "služio" u ozloglašenom londonskom zatvoru Wandsworth, na početku, prvi dio kazne, nakon čega je prebačen u znatno blaži Huntercombe. Wandsworth je poznat kao jedan od opasnijih zatvora ne samo u Velikoj Britaniji, već i u Europi.

U intervjuu sa Stevenom Gätjenom , Boris Becker je otvoren i iskren:

"U zatvoru si nitko. Nisam bio Boris. Bio sam samo broj. Moj je bio A2923EV i nikog nije bilo briga tko sam. Da biste preživjeli, trebate jedan drugoga. Mislim da sam u zatvoru naučio lekciju. Veoma skupu. Veoma bolnu. Ali cijela me stvar naučila nečem važnom i dobrom. I neke stvari se dešavaju očito s razlogom", reći će Boris.

Video: Becker priča...

Tijekom boravka u zatvoru, Boris Beker je rijetko imao kontakt sa vanjskim svijetom! Radost pisama i poznatog glasa njegove majke na telefonu bila je utoliko veća - iako samo na pet minuta! Ipak, najgore stvari su se događale unutra.

"Jedan me zatvorenik htio ubiti, drugi mi je prijetio silovanjem! Rekao mi je što će mi sve točno raditi. Ruke su mi se tresle, bio sam u šoku. Da me moji ljudi u zatvoru nisu branili, tko zna kako bi sve završilo", kaže Becker. Što se ustvari dogodilo?

Becker je držao poslužavnik s hranom u ruci kada je pomenuti zatvorenik - koji je bio u zatvoru od mladosti, stao ispred njega prijeteći kako će ga ubiti. U tom trenutku je nekoliko Borisovih "saveznika" predvođenih "bratom po krvi Eykom" uskočilo ispred Beckera kako bi ga zaštitili. Beckeru su se tresle ruke i bio je u šoku. Prijatelj mu je to kasnije objasnio i obećao da će mu se verbalni napadač sutradan izvinuti. O posljednjim trenucima u zatvoru, Becker kaže:

"Sjedio sam na rubu kreveta od šest ujutro i nadao se da će se vrata ćelije otvoriti. Došli su u pola osam, otključali vrata i pitali: Jeste li spremni? Rekao sam: "Evo idemo. Već sam sve spakovao." 

Ovaj legendarni njemački tenisač osuđen je na dvije i pol godine zatvora zbog prijevare u osobnom bankrotu. Tako je presudio sud u Londonu nakon procesa koji je nudio 20 točaka optužnice kojima je britansko pravosuđe teretilo Beckera da je u stečajnom postupku pokušao sakriti novac i druge dragocjenosti, uključujući i teniske trofeje, te da je prikrio posjed nekretnina. Netko će reći kako je dobro i prošao s obzirom da je Beckeru prijetila kazna od sedam godina zatvora.

Kopirati
Drag cursor here to close