Tjedan iz snova

I Kina sada ima pobjednika ATP turnira

Sport / Ostali sportovi | 13. 02. 2023. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je na rubu, a onda ispisao povijest. Wu Yibing je spašavao meč loptu na svom servisu u 12. gemu drugog seta. Izvukao se, dobio set u tie breaku, baš kao i treći. U kojem je također imao problema. Isner je došao na 15:40 u devetom gemu. I to je Wu spasio, nakon čega je došao tie break. U gemu koji je odlučivao o pobjedniku odigrano je 26 poena, a prva 22 osvajali su igrači na servisu.

Do 11-11 obojica su tenisača spasila po tri meč-lopte. Potom je Wu propustio meč-loptu sa servisom kod 12-11, ali je sljedeću priliku iskoristio, kad je na početnom udarcu bio Isner, koji je zabio 44 asa, ali je po 15. put završio bez pobjedničkog trofeja u rukama u svom 31. finalu u karijeri. I tako je Kina po prvi put u povijesti dobila pobjednika jednog ATP turnira.

"Ovdje sam stvorio povijest za svoju zemlju. Vrlo sam ponosan na sebe, a posebno hvala svim navijačima i mom timu koji su došli podržati. Ne bih mogao ovo učiniti bez vas", naglasi je nakon meča Wu Yibing.

Kinez je na putu do finala sredio prvog nositelja Amerikanca Taylora Fritza, trećeg nositelja Kanađanina Denisa Shapovalova, petog nositelja Johna Isnera (finale) i osmog nositelja Francuza Adriana Mannarina. Jednostavno ovo je za Wu Yibing bio tjedan iz snova nakon kojeg se spušta na 58. mjesto ATP rang liste.

Kopirati
Drag cursor here to close