Može se posvetiti oporavku

Kyrgios priznao, na kraju oslobođen optužbe za napad

"Poštujem presudu i zahvalan sam sudu što je odbacio optužbe. U situaciji u kojoj sam se našao reagirao na način na koji jesam zbog čega se duboko kajem", rekao je Nick.
Sport / Ostali sportovi | 03. 02. 2023. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nick Kyrgios nije imao izbora. Uostalom, on nije takav. Nikada se nije povlačio. Sada je na sudu priznaokrivnju za napad na bivšu djevojku. Chiara Passari bivša djevojka australskog tenisača je teretila za napad koji se dogodio još u siječnju mjesecu prošle godine, nakon jedne svađe kada je Chiara optužila Nicka za prijevaru.

U međuvremenu je Nick našao novu djevojku Costeen Hatzi, influensericu, dok se Passari odala drogi i alkoholu. Kyrgiosu je prijetila kazna od pet godina zatvora, ali je sutkinja Beth Campbell odbacila tužbu tvrdeći kako jeste Kyrgios loše postupio, ali da napad nije bio planiran ili s predumišljajem te da je bio "jednokratan čin gluposti" mladića koji se pokušavao izvući iz napete situacije.

"Poštujem presudu i zahvalan sam sudu što je odbacio optužbe. U situaciji u kojoj sam se našao reagirao na način na koji jesam zbog čega se duboko kajem. Znam da nije bilo u redu i iskreno mi je žao zbog svega što se dogodilo. Nikada ne mogu dovoljno zahvaliti Costeen, mojoj obitelji i prijateljima što su me podržali kroz ovaj proces. Sada planiram da se fokusiram na oporavak od ozljede i povratak na teren u što boljoj formi" naglasio je Nick koji se na sudu pojavio upravo u društvu svoje djevojke, na štakama.

Prema izjava očevidaca, Nick i Chiara su se posvađali na ulici, nakon čega je Kyrgios pozvao Uber. Međutim, Chiara nije dozvoljavala vozaču da krene, niti Nicku da zatvori vrata. U jednom trenutku dok je trajala rasprava, Nick je snažnije odgurnuo svoju sada već bivšu djevojku koja je završila na zemlji. Stanari i prisutni su vidjeli kako Passari leži i plače. Dan poslije su se našli u kafiću gdje je Passari krijući snimila njihov razgovor. Oni su se tada pomirli, ali je ona kasnije deset mjesec poslije odlučila podići tužbu.

"U takvoj situaciji i uslijed frustracije koja se stvorila, moj klijent je reagirao i došlo je do prekršaja" rekao je odvjetnik koji je tvrdio kako je Kyrgios imao problema sa mentalnim zdravljem koji su otkriveni u njegovoj medicinskoj dokumentaciji u proteklih sedam godina.

Psiholog Sam Borenstein rekao je sudu da je Kyrgios patio od velike depresije koja je uključivala crne periode, misli o samoozljeđivanju, nesanicu, uznemirenost i osjećaje krivnje. Dodao je da se tenisač oslanjao na alkohol i droge kako bi se nosio s problemima, ali da sada napreduje u rješavanju istih.

"Dok sada razgovaramo, njegovo je mentalno zdravlje znatno bolje" istaknuo je Borenstein.

Kopirati
Drag cursor here to close