Hrgović protiv De Morija

Dan obračuna u Saudijskoj Arabiji

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović u ovom trenutku dobio je čast biti dijelom ovog spektakla, ali protivnik nažalost ne ispunjava očekivanja Filipovih navijača. Mark De Mori ime je Hrgovićevog protivnika.
Sport / Ostali sportovi | 23. 12. 2023. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već smo polako i navikli posljednjih godina da najbolje boksačke priredbe ne moraju biti u Americi, Europi, nova nas večeras čeka u Riyadhu. Tamo novac nije problem pa će se na jednom mjestu naći Anthony Joshua, Deontay Wilder, Dmitrii Bivol, Filip Hrgović.

Borba za borbom u danu koji su Saudijci nazvali "Day of Reckoning" - Dan Obračuna. I stvarno nema se što reći organizatorima, osam fantastičnih mečeva u jednoj od najboljih boksačkih priredbi sigurno posljednjih desetak godina. U centru pažnje će biti tri meča. Onaj između Anthonyja Joshue i Otto Wallina, zatim je tu okršaj Deontay Wilder - Joseph Parker i za kraj je ostavljen meč Dmitrii Bivol - Lyndon Arthur.

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović u ovom trenutku dobio je čast biti dijelom ovog spektakla, ali protivnik nažalost ne ispunjava očekivanja Filipovih navijača. Mark De Mori ime je Hrgovićevog protivnika. Pogled na De Morijev score dao bi naslutiti da se radi o ponajboljem boksaču na svijetu. De Mori je upisao 41 pobjedu, dvaput je poražen i dva njegova meča završena su neriješenim ishodom. Ipak, score u ovom slučaju zavarava.

De Mori je veliku većinu svojih pobjeda upisao protiv boksača niže klase, a Boxrec ga svrstava na 378. mjesto u poretku svjetskih teškaša. 41-godišnji Australac uvjerljivo je najlošije rangiran među boksačima koji će danas nastupiti u Rijadu. Usporedbe radi, Hrgović je na devetom mjestu Boxrecove ljestvice.

Mark De Mori početkom 2016. godine odradio je najveći meč u svojoj karijeri. Boksao je protiv velikog Davida Hayea na eventu u Londonu, ali neslavno se proveo. Haye je brutalno nokautirao De Morija u prvoj rundi i tu je svima bilo jasno kako Mark De Mori ipak ne pripada toj skupini elitnih boksača.

11 uzastopni pobjeda upisao je De Mori nakon tog poraza, a čak deset ih je ostvario nokautom. Protivnici su većinom bili boksači čiji je ‘‘score‘‘ negativan i sve osim uvjerljivog poraza u današnjem meču, bilo bi ogromno iznenađenje. Prije meča, boksači su imali već uobičajenu presicu na kojoj imaju dovoljno prostora za prijetnje različitog tipa. Počeo je De Mori.

"Hrgović je favorit, ja ovo neću pobijediti na bodove, nego ću ga pokušati prepoloviti po pola. Spreman sam, pritisak je na njemu, a ne na meni. Imao sam kratki trening kamp što mi godi, a mogu samo reći da ova borba neće ići na 10 rundi. Svjestan sam protiv koga se bori,, živio sam 10 godina u Hrvatskoj i znam da je dobar, kao i svi Hrvati." Hrgović je uzvratio:

"Zbog svih ovih riječi, morat ću ga kazniti. Mislio sam da ću biti blag prema njemu jer ima hrvatske korijene, ali nakon ovog što je rekao, ništa od toga. Hvala svima što su organizirali ovakvu priredbu, zahvalan sam na ovoj prilici i uz Božju pomoć idem po pobjedu.Tko god mi stane na put, prebit ću ga! Svejedno mi je hoće li to biti Fury, Usyk ili netko treći, ali iduće godine osvojit ću titulu i postati prvi Hrvat s pojasom svjetskog prvaka!"

Kopirati
Drag cursor here to close